Hej vänner!
Hoppas ni har en skön söndag! Jag sträckkollar Vera men ska strax börja fixa lite här, har ett jobb at fota och sedan kommer Marie och äter med mig och vi ska bada lite bubbelbad där ute 🥰
För några dagar sedan ville Juni ha Carbonara till middag så jag svängde ihop en. Det är ju så enkelt men gott!
Så här kommer receptet till er!
Noel ville ha lite mer protein så jag gjorde kycklingfilé i Airfryern (förvärmd Airfryer och sedan 180 gr i 20 min – låt vila i 5 minuter i bakplåtspapper)
Så här gjorde jag!
Skriv utCarbonara med grädde
- Portioner: 4
Ingredienser
4 portioner pasta, gärna papardelle
150 g pancetta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
3 äggulor
1,5 dl riven parmesan
Instruktioner
Tärna panetten eller använd färdigpackad.
Hacka lök och vitlök stek dem glansiga i olja i några minuter på låg värme.
Lägg upp på fat under tiden. Stek pancettan knaprig och rör sedan ner löken och grädden. Peppra lite.
Koka pastan al denne och spara lite av pastavattnet.
Vispa ihop äggulor och parmesan. Blanda ner pastan och äggsmeten. Rör ner lite pastavatten så allt blir krämigt.
Servera i pastatallrik och toppa med lite nymalen svartpeppar och lite extra parmesan.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Jag är kanske knepig för jag tycker att det är lite krångligt att göra carbonara. Många säger ju att det är det lättaste som finns men jag tycker att det blir kallt när man häller i ägget och det blir lite halvrått. Jag har aldrig lyckats bra med det. Men jag tycker carbonara är gott så det ska bli intressant att testa detta receptet. Hoppet står till detta! Tack för receptet!
Håller faktiskt fullständigt med men detta recept är väldigt enkelt! Jag tror att du fixar detta galant heja!
Mums med carbonara 🥰🥰
Denna söndag packar vi för fullt inför vårt Spanien äventyr 🙏
Ha det fint