Ingredienser
- 1 stort blomkålshuvud
- 1 ägg
- 1 tsk vitlökspulver
- 2 dl riven pås-mozzarella
- 1 dl riven parmesan
- salt, peppar
Topping
- 1 dl pizzasås
- 200 gram riven ost
- 10 skivor pepperonisalami
Instruktioner
- Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare.
- Mikra i 8 minuter, låt svalna. Om du inte har eller vill använda mikro så går det att ånga ur i stekpanna på medelstark värme i ca 10 minuter. Var försiktig så att risen inte får färg.
- I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan!
- I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
- Platta ut degen på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Forma till två rundlar á 20 cm.
- Grädda i 225 gr.ader i ca 20 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
- Ta ut och fördela pizzasås över, sedan pepperoni och till sist osten. Vik över ena halvan och grädda i ca 5-8 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2