Description
Detta skulle jag kunna äta till frukost, lunch och middag – varje dag!
Marinerad, saftig kyckling som toppas med krämig mozzarella och en tomatsalsa.
Blir inte godare än så här.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
½ msk italiensk salladskrydda salt, peppar
matfett att steka i
4 tjocka skivor mozzarella
Tomatsalsa:
2 dl små tomater, t.ex. romanticatomater
2 avokador
1 dl basilikablad
½ citron, saften 1–2 tsk olivolja
salt, peppar
Instruktioner
Börja med tomatsalsan:
Halvera tomaterna. Tärna avokadon. Hacka basilikabladen grovt. Blanda med citronsaft och olivolja.
Salta och peppra.
Gör marinaden till kycklingen. Finhacka vitlöken och lägg tillsammans med balsam- vinäger, olivolja och kryddor i en påse. Lägg ner kycklingen i marinaden.
Låt marinera kallt i minst 1 timme men gärna längre.
Stek kycklingfiléerna i panna med lite matfett – ca 8 minuter på varje sida.
Lägg på mozzarellaskivorna, skeda över tomatsalsan och servera genast med valfritt tillbehör.