California Avocado Chicken

av Åse
Annons / Reklam för min bok hos Adlibris

God morgon MÅNDAG!

Vårdagsjämning i lördags och helgen har bjudit på fantastiskt väder!
Uterummet har flödat i ljus och citronträdet blommar! 🍋🌿

I helgen så kör vi igång med lite vårstädning här! Löv ska sugas upp, trädäcken ska rengöras och lite nytt i utekrukorna ska det bli. SÅ vårpepp!

Med vårkänslorna så brukar jag bli lite mer sugen på lättare, grönare mat! Så idag tänkte jag bjuda er på ett av mina favoritrecept från min bok MINA FAVORITER!

Älskar detta! Så gott till så mycket! Servera med valfritt tillbehör!

En variant är att skära kycklingen i tjockare strimlor, dubbla marinaden,  låt sjuda i marinaden under lock i någon timme, dra i sär med gaffel och lägg på mozzarella och servera med tomatsalsan.

YUM YUM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

California Avocado Chicken


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Description

Detta skulle jag kunna äta till frukost, lunch och middag – varje dag!
Marinerad, saftig kyckling som toppas med krämig mozzarella och en tomatsalsa.
Blir inte godare än så här.


Ingredienser

4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
½ msk italiensk salladskrydda salt, peppar
matfett att steka i
4 tjocka skivor mozzarella

Tomatsalsa:
2 dl små tomater, t.ex. romanticatomater
2 avokador
1 dl basilikablad
½ citron, saften 1–2 tsk olivolja
salt, peppar


Instruktioner

Börja med tomatsalsan:
Halvera tomaterna. Tärna avokadon. Hacka basilikabladen grovt. Blanda med citronsaft och olivolja.
Salta och peppra.
Gör marinaden till kycklingen. Finhacka vitlöken och lägg tillsammans med balsam- vinäger, olivolja och kryddor i en påse. Lägg ner kycklingen i marinaden.
Låt marinera kallt i minst 1 timme men gärna längre.
Stek kycklingfiléerna i panna med lite matfett – ca 8 minuter på varje sida.
Lägg på mozzarellaskivorna, skeda över tomatsalsan och servera genast med valfritt tillbehör.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎

 

14 kommentarer

Margareta 27 mars, 2021 - 10:43

Detta blir det till middag idag. Mums 😋

Svara
Åse 27 mars, 2021 - 10:44

Smaklig spis! 🤩

Svara
Johanna 25 mars, 2021 - 08:25

Hejsan!
Har köpt alla dina böcker (just nu är det Viktminskningsboken som gäller) och är nu inne på tredje veckan med lchf och har en fundering. Allt funkar jättebra (kör även periodisk fasta), är inte hungrig vilket innebar att jag igår bara åt lunch, inget mer. Direkt tänker jag att jag måste äta fast jag inte är hungrig för annars avstannar förbränningen, jag vänjer kroppen vid lite mat och kommer sedan att åka upp i vikt när jag äter 2 eller 3 mål mat även om det är lchf etc etc. etc Är det ok att bara äta ett mål mat om jag inte är hungrig och kanske 2-3 nästa dag utan att det ”förstör” något? Hoppas att det är det gamla diet-tänket som jag har levt med så länge som spökar… Tack för en bra blogg och alla goda recept både i dina böcker och här!

Svara
Åse 25 mars, 2021 - 10:49

Hej! ja det är det! Just nu så är det hormonerna som styr hunger och mättnad, precis som det ska vara! Våga lita på dina hungers- och mättnadssignaler!
Keep going!

Svara
Johanna 25 mars, 2021 - 11:00

Tack, så skönt att höra…då kör jag på och försöker glömma allt gammalt tänk!

Svara
Kicki 24 mars, 2021 - 08:20

Åhh så gott det såg ut. Beställde din bok igår.

Svara
Åse 24 mars, 2021 - 12:33

Åh vad roligt! Hoppa du gillar!

Svara
Ulrika 23 mars, 2021 - 09:32

Åh vad gott, det där ska det lagas på torpet i Taxinge imorgon! Tack för alla fina tips! Ha en härlig dag i solen! Kram Ulrika

Svara
Lena 23 mars, 2021 - 07:33

Det ser gott ut. Hoppas du kan hjälpa mig som är en hejare på matlagning och goda recept. Förr fick man ofta en kall lax på smörgåsbordet, låg alltid ärtor runt, serverades men en god sås och kokt potatis. Hur lagar man en sådan? Hittar flera recept på lax i ugn men som jag kan utläsa serveras dessa varma. Tack på förhand!

Svara
Åse 23 mars, 2021 - 10:19

Då kan jag tipsa dig om mitt recept på inkokt lax: https://www.56kilo.se/inkokt-lax-med-dillmajonnas/

Svara
Lena 23 mars, 2021 - 12:22

Tack för ditt svar.

Svara
Lena 24 mars, 2021 - 14:33

Säkert jag som inte kan läsa, men skall inte kuberna av laxen in i ugn?

Svara
Åse 25 mars, 2021 - 13:46

Nu förstod jag din kommentar =) Nej instruktionen är korrekt:
”Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll den kokande lagen över laxen. Lägg över aluminiumfolie och sätt in i kylskåpet, gärna över natten.”
Laxen tillagas på detta sättet.

Svara
ÅsaS 22 mars, 2021 - 13:56

Dra mig baklänges så gott det där såg ut! Sommarfräscht och enkelt (?) och bara en massa go’a grejer i! Och sånt man nästan alltid har hemma. Måste lagas hos Sahlmans!
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.