God morgon MÅNDAG!
Vårdagsjämning i lördags och helgen har bjudit på fantastiskt väder!
Uterummet har flödat i ljus och citronträdet blommar! 🍋🌿
I helgen så kör vi igång med lite vårstädning här! Löv ska sugas upp, trädäcken ska rengöras och lite nytt i utekrukorna ska det bli. SÅ vårpepp!
Med vårkänslorna så brukar jag bli lite mer sugen på lättare, grönare mat! Så idag tänkte jag bjuda er på ett av mina favoritrecept från min bok MINA FAVORITER!
Älskar detta! Så gott till så mycket! Servera med valfritt tillbehör!
En variant är att skära kycklingen i tjockare strimlor, dubbla marinaden, låt sjuda i marinaden under lock i någon timme, dra i sär med gaffel och lägg på mozzarella och servera med tomatsalsan.
YUM YUM!
Skriv utCalifornia Avocado Chicken
- Portioner: 4
Description
Detta skulle jag kunna äta till frukost, lunch och middag – varje dag!
Marinerad, saftig kyckling som toppas med krämig mozzarella och en tomatsalsa.
Blir inte godare än så här.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
½ msk italiensk salladskrydda salt, peppar
matfett att steka i
4 tjocka skivor mozzarella
Tomatsalsa:
2 dl små tomater, t.ex. romanticatomater
2 avokador
1 dl basilikablad
½ citron, saften 1–2 tsk olivolja
salt, peppar
Instruktioner
Börja med tomatsalsan:
Halvera tomaterna. Tärna avokadon. Hacka basilikabladen grovt. Blanda med citronsaft och olivolja.
Salta och peppra.
Gör marinaden till kycklingen. Finhacka vitlöken och lägg tillsammans med balsam- vinäger, olivolja och kryddor i en påse. Lägg ner kycklingen i marinaden.
Låt marinera kallt i minst 1 timme men gärna längre.
Stek kycklingfiléerna i panna med lite matfett – ca 8 minuter på varje sida.
Lägg på mozzarellaskivorna, skeda över tomatsalsan och servera genast med valfritt tillbehör.
14 kommentarer
Detta blir det till middag idag. Mums 😋
Smaklig spis! 🤩
Hejsan!
Har köpt alla dina böcker (just nu är det Viktminskningsboken som gäller) och är nu inne på tredje veckan med lchf och har en fundering. Allt funkar jättebra (kör även periodisk fasta), är inte hungrig vilket innebar att jag igår bara åt lunch, inget mer. Direkt tänker jag att jag måste äta fast jag inte är hungrig för annars avstannar förbränningen, jag vänjer kroppen vid lite mat och kommer sedan att åka upp i vikt när jag äter 2 eller 3 mål mat även om det är lchf etc etc. etc Är det ok att bara äta ett mål mat om jag inte är hungrig och kanske 2-3 nästa dag utan att det ”förstör” något? Hoppas att det är det gamla diet-tänket som jag har levt med så länge som spökar… Tack för en bra blogg och alla goda recept både i dina böcker och här!
Hej! ja det är det! Just nu så är det hormonerna som styr hunger och mättnad, precis som det ska vara! Våga lita på dina hungers- och mättnadssignaler!
Keep going!
Tack, så skönt att höra…då kör jag på och försöker glömma allt gammalt tänk!
Åhh så gott det såg ut. Beställde din bok igår.
Åh vad roligt! Hoppa du gillar!
Åh vad gott, det där ska det lagas på torpet i Taxinge imorgon! Tack för alla fina tips! Ha en härlig dag i solen! Kram Ulrika
Det ser gott ut. Hoppas du kan hjälpa mig som är en hejare på matlagning och goda recept. Förr fick man ofta en kall lax på smörgåsbordet, låg alltid ärtor runt, serverades men en god sås och kokt potatis. Hur lagar man en sådan? Hittar flera recept på lax i ugn men som jag kan utläsa serveras dessa varma. Tack på förhand!
Då kan jag tipsa dig om mitt recept på inkokt lax: https://www.56kilo.se/inkokt-lax-med-dillmajonnas/
Tack för ditt svar.
Säkert jag som inte kan läsa, men skall inte kuberna av laxen in i ugn?
Nu förstod jag din kommentar =) Nej instruktionen är korrekt:
”Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll den kokande lagen över laxen. Lägg över aluminiumfolie och sätt in i kylskåpet, gärna över natten.”
Laxen tillagas på detta sättet.
Dra mig baklänges så gott det där såg ut! Sommarfräscht och enkelt (?) och bara en massa go’a grejer i! Och sånt man nästan alltid har hemma. Måste lagas hos Sahlmans!
Kram 💕