Ingredienser
Sallad
- 300 g skalade räkor
- 2 små romansalladshuvuden
- 6 körsbärstomater
- 1 avokado
- 1,5 dl riven parmesan
Caesardressing (räcker till fler än 2 portioner)
- 2 dl kall rapsolja
- 1 kallt ägg
- 2 tsk dijonsenap
- 3 sardellfiléer
- 1 klyfta riven vitlök
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk worchesetershiresauce
- 1 dl riven parmesanost
Instruktioner
Börja med caesardressingen
- Lägg alla ingredienser utom parmesan i en hög behållare. Sätt igång en stavmixer i botten och vicka på den tills allt gått ihop. Lägg ner den rivna osten och kör några varv igen med stavmixern. Späd eventuellt med lite vatten för att få dressingen lösare.
- Strimla den sköljda romansalladen.
- Blanda 4 msk av dressingen med salladen, fördela på 2 tallrikar.
- Montera tunnskivad avokado och halverade körsbärstomater runt om. Lägg de skalade räkorna över, häll mer dressing över och avsluta med caesardressing.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2