Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
Marinad
- 1/2 dl rapsolja + 1/2 dl soja
- lite salt och peppar
- 1 paket bacon
- 50 g fetaost
Currydressing
- 4 msk majonnäs
- 4 msk gräddfil
- 20 g mango chutney
- 2 tsk curry
- 2 tsk sambal oelek
- salt, vitpeppar
Sallad
- Romansallad
- rödlök
- paprika
- vit balsamvinäger + olivolja
- salt peppar
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå kallt i kylskåpet, smakerna kommer fram mer om det får stå ett tag.
- Sätt ugnen på 150 g.
- Putsa filéerna och lägg i påse med olja och soja. Marinera en stund.
- Lägg filéerna i ugnssäker form och stek tills en termometer visar 72 grader i innertemperatur.
- Ta ut filéerna och låt vila i aluminiumfolie i minst 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
- Sek baconet knaprigt.
- Gör i ordning grönsalladen med valfria grönsaker, ringla lite olivolja och vit balsamvinäger över och krydda med salt och svartpeppar (godast tycker jag!)
- Strö fetaosten över, baconet, sedan kycklingen och currydressingen
- Enjoy!
Näringsinnehåll
- Portioner: 2