Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 2 msk soja
- 4 msk smält avsvalnat smör
- 2 msk timjan
- Salt och peppar
- Romansallad
- 1 paket stekt klippt bacon
- Lagrad ost i bit, 1,5 dl riven
- 8 små röda tomate
- 1 liten rödlök
- 1/2 paprika
- 2 ägg
- Avokadodressing:
- 1 dl majonnäs (hemmagjord!)
- 1 avokado
- 1 dl koriander
- 1 lime
- flingsalt
- några droppar het chilisauce
- späd med vatten till önskad konsistens.
Instruktioner
- Putsa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med soja, olja, timjan, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
- Förbered under tiden övriga ingredienser: Koka äggen mjukkokta, strimla romansalladen och stek baconen och riv osten.
- Mixa ingredienserna tilla vokadodressingen i mixerskål.
- Lägg salladen på tallriken, toppa med skivad kyckling, ost, grönsaker, ägg, bacon och dressingen.