Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Butter Chicken (Murgh Makhani) i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklinglårfileer
2 st gula lökar
5 st vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk färsk riven ingefära
1 msk garam masala, Santa Maria
1,5 msk gul curry
1 tsk malen koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 msk smör

400 g krossade tomater (Mutti har god kvalitet = djupare smak)
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl fullfet grädde (eller kokosgrädde)
Rör ner: 1 dl grekisk yoghurt när grytan är klar
Färsk koriander


Instruktioner

Stek finhackad lök och vitlök i smör i ca 5 minuter.
Lägg över löken i bunke, i samma panna hetta upp mer smör och rör ner kryddorna. Låt allt fräsa på medelvärme i några minuter. Lägg över i samma bunke som löken och rör ner krossade tomater, grädde och salt.
Stek kycklinglårfiléerna i klarifierat smör och kokosolja (smör går också bra men överdriv inte mängden) så de får färg, skär i strimlor.
Lägg ner tomatsåsen i crockpoten och sedan kycklingen och sätt på låg i 4-5 timmar (jag tyckte 4 räckte)
Låt grytan svalna något och rör sedan ner grekisk yoghurt och strö koriander över vid servering (går så klart bra att servera bredvid)
Servera med ris eller blomkålsris och naanbröd. Skålar med mango, cashewnötter är också gott till.