Burratasallad med parma och pecorino

av Åse

Hej vänner och nu väntar en outforskad HELG! Bara det va!?

Jag känner äntligen att förkylningen vänt (fast jag är dödstrött ff)
Daniel ska på Herrmiddag i morgon men jag ska bara vara hemma och fixa och dona hemma. Välbehövligt!
I kväll ska jag iväg på ett event men det blir inte sent så jag ser fram emot att vakna utvilad i morgon 🥰

Detta är en magiskt god sallad som jag åt första gången på en av Helsingborgs mysigaste restauranger, Regio.
Det här är mitt försök att kopiera. Om man vill ha den vegetarisk kan man bara utesluta parmaskinkan.

SÅ god att ha som tillbehör till sommarens härliga grillkvällar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Burratasallad med parma och pecorino


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

65 gram bladgrönsaker
20 gram rucola
balsamvinäger
salt
peppar
10 romanticatomater
1 dl tärnad mango
100 gram parmaskinka
2 st burrata
2 dl riven tryffelpecorino (går att ersätta med vanlig)
½ dl solroskärnor (gärna rostade)
olivolja


Instruktioner

Lägg bladgrönsaker och rucola på ett fat. Ringla lite olivolja och balsamvinäger över och dra några varv med salt­ och pepparkaret.
Fördela sedan halverade tomater, mango, parmaskinka och burrata i bitar. Ringla lite mer olivolja och balsamvinäger över och dra något till varv med salt­ och pepparkvarn.
Avsluta med riven pecorino och strö över lite solroskärnor.

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.