God förmiddag!
Hoppas ni alla haft en superskön helg! Det har verkligen jag haft!
Jag har fortfarande lite ont i halsen men är mycket piggare som tur är!
Jag har massor att föreberda inför resan på onsdag men tänkte bara lägga in ett litet mattips!
I går åt vi buffelmozzarellafyllda burgare och så hade jag rotfruktspytt till det (sötpotatis, kålrot ochmorot)
Jag svängde ihop en sweet chili dressing också på lika delar sweet chili (jag köper Kung markattas ekologiska) som grekisk yoghurt. Lite pressad vitlök, salt och peppar! Enkelt men funkar till det mesta!
Picklad (Syrad) rödlök är ju såååå gott till!
Burgarna:
800 g nötfärs
2 ägg
1 riven gul lök
1 riven köttbuljong
Hickory liquid smoke arom
1,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar
3 st Buffel Mozzarella
Blanda ihop ingredienserna till burgarna och halvera mozzarellakulorna och fyll burgarna med!
Jag använder min älskade KitchPro hamburgerpress!
Kålrötterna gör jag i min Tefal ActiFry! Älskar den! Det blir krispigt och gott!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
15 kommentarer
Hej.Har nu köpt en actiFry .Jag har provat med kålrot och sötpotatis men dom blir mer skrumpna än frasiga.Hur gör du ???
Hej Åsa,
Nu är jag tillbaka för att störa dig:) Jag har nu köpt en Acti Fry efter tips ifrån dig.
Funkar det med Söt Potatis som pommes frites ? har gjort en gang med vanlig potatis blev jatte got.
Tacksom för svar.
Mvh. Tine
Ja det funkar 🙂
Hej.
Undrade över din hamburger dressing. Är det eget recept eller är det halvfabrikat? Finns ju en del goa men nu efter att jag börjat köra lchf så inser jag ju hur mycket ”skit” det är i allt. Så även färdiga dressingar.
Tack annars för en bra sida. Som nybliven lchf’are så har dina recept varit guld!
Hej! jag gör egen hamburgerdressing! Finns recept här på bloggen och i mina böcker.
Hej hej!
Jag har problem med att få i mig mat efter träning. Blir oftast bara en banan eller vatten.
Har du något tips på vad man ska stoppa i sig?
Är proteinshake bra och så fall vilket märke ska man använda sig av?
Mvh!
Sorry, jag missade helt ditt recept på syrad rödlök utan socker tidigare, vet inte hur:-)
Är det någon speciell typ av sötning du kan rekommendera (Canderel, Hermesetas etc)?
Aldrig Canderel eller Hermesetas, i receptet på Syrad lök står vilket jag använder =)
Men så lustigt. Jag tänkte här om dagen att det var länge sedan du la ut något som du gjort med din ActiFry, (eller så missade jag) och här kommer det några tips!: 🙂
Kålrot stod jag och tittade på i affären, men jag tvekar alltid för jag har fått för mig att det inte är gott. Trots att jag nog aldrig smakat (FY på mig). Men jag blir så rädd att jag ska bli missnöjd. Men jag måste nog ta och testa iaf.
Ha det bra! Kramis! 🙂
Haha! jag älskar kålrot! Tycker den är mest potatislik! Prova! En order! Kram =)
Glömda fråga, vilken model har du, finss hur mycket som helst att välje på
Jag har Tefal ActiFry Plus 1,2 kg =)
Jag blir alltid så hungrig när jag ser dina fina bilder, tack för mycket bra inspiration.
Din Tefal ActiFry blev jag sugen på.
Den är bra?
Jag hoppas att det är OK att ställa frågan här, även om den är OT:
Vad anser du om syrad (röd)lök? Jag har ett recept som är jättegott (från ICA Maxi), men det innehåller mycket socker (1 dl). Syrade grönsaker anses ju vara nyttigt, men allt detta socker…?
Men jag har ju länkat till mitt recept på Syrad (picklad) rödlök i receptet 😉 Visst, det är inte massor av socker man får i sig från lagen (Jämför med smörgåsgurka!) men jag väljer ändå att använda sockerfri sötning.