Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bulgogi i salladsblad med gochujangmajonnäs


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg entrecôte (hel bit)
1 dl japansk soja
1/2 dl neutral rapsolja
3 msk sötning, tex fibersirap (för sockerfritt) annars farinsocker
2 msk sesamolja
2 msk mirin eller vitt torrt vin
1 msk riven vitlök
1 tsk riven ingefära
12 krm svartpeppar

Asiatisk råkostsallad:
100 g råkostallad (frisé, morot, rödbeta – se bild i inlägget)
1/2 lime, saften
2 msk japansk soja
2 msk risvinäger (kan ersättas av äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
1 kruka färsk koriander
2 msk sesamfön
2 salladslökar, skivade

Gochujangmajonnäs:
1 dl majonnäs
12 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek)
1 tsk sesamolja
1 klyfta vitlök, riven

Förslag på topping:
4 salladslökar, tunt skivad
Picklade rödlök
Koriander
Mango
Gurka


Instruktioner

Blanda ihop marinaden till köttet.
Skär skivor av hel bit (ca 1/2 cm) och skär sedan varje skiva i breda strimlor på ca 1,5 cm)
Marinera köttet i minst 60 minuter men gärna längre.
Under tiden kör den asiatiska råkostsalladen och förbered tillbehör och topping.
Stek köttet på hög värme tills det karamelliserats och det har fått färg, det går snabbt!
Servera i salladsbad (eller små tortillas / baobuns) med topping och gochujangmajonnäsen.