Bulgogi i salladsblad med gochujangmajonnäs

av Åse

Hej!

FREDAG igen! Fler som inte hinner med?
Men träden har löv, äppelträdet blommar och våren har verkligen kommit till Skåne! Dessvärre ingen direkt värme, men den som väntar på något gott.. =)
Jag är lite off just nu när det gäller inspiration. Varje dag ser likadan ut med gym & jobb, familj och middag och jag känner inte direkt att jag har något att visa eller skriva om just nu. Men jag ska gaska upp mig nästa vecka! Jag kommer igen! =)

Tills jag hittar lite mer lust så ni får hålla till godo med ett SÅÅÅÅÅ GOTT RECEPT!
Ikväll kommer Micke & Victoria och barnen och som jag längtar! Vi vuxna åker till Köpenhamn på lördag morgon för en heldag där och hemma stannar tonåringarna och Sebbe. (Vår 19-åring håller ställningarna!)
Så himla underbart att inte bara vi vuxna älskar varandra! Vi är som en big happy family, det är fint ♥️

Över till receptet, detta måste ni testa!

Det blev SÅ gott! Köttet smälte i munnen!

Bulgogi är en populär koreansk maträtt som består av marinerat och grillat kött. Vanligtvis används nötkött, men det går också bra med fläsk, kyckling eller tofu!
Köttet skärs i tunna skivor och marineras i en blandning av sojasås, sesamolja, socker, vitlök och andra kryddor och sedan grillas köttet på hög värme tills det blir mörkt och karamelliserat.

Ofta servera Bulgogi med ris, kimchi (koreansk fermenterad kål) och grönsaker eller sallad.
Vi serverade det i hjärtsallad!

Jag köpte hel Entrecote i bit som jag sedan skar upp med skärmaskin i ca 1/2 cm tjock skivor och sedan skars skivorna tvärs över i 1,5 cm breda strimlor. (Skar bort fettet)
Har ni inte investerat i en skärmaskin än så gör det! Jag använder min såååå ofta! Till bröd, julskinka, kött mm!
Ni kan även köa entrecote i skivor och sedan skära tunna skivor av en skiva.

Ner i marinad i ca 60 minuter men GÄRNA längre!

Jag gjorde en galet god råkostsallad som blev så god att toppa köttet med,
Jag köpte färdig påse men här ser ni innehållet: Frisée, vitkål, morot och rödbeta

Yum yum!

Gochujang är en chilipasta som är magiskt god!
Har ni inte den som går det bra med sriracha

Jag tekte köttet på Muurikkan, gick på ett nafs!

Här kommer två matchande vintips! Båda funkar mycket bra.
Ett vitt: Kung Fu Girl och ett rött: Parajes del Valle

Mango, salladslök, gochujangmajonnäs, gurka, picklad rödlök och koriander hade vi som tillbehör förutom den asiatiska råkostsalladen jag gjorde.

Köttet smälte i munnen!

Man kan så klart även servera i bao buns eller / och i tortillas.
Detta är som ni ser en riktigt trevlig lågkolhydratmåltid och underbart substitut för tacos!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bulgogi i salladsblad med gochujangmajonnäs


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kg entrecôte (hel bit)
1 dl japansk soja
1/2 dl neutral rapsolja
3 msk sötning, tex fibersirap (för sockerfritt) annars farinsocker
2 msk sesamolja
2 msk mirin eller vitt torrt vin
1 msk riven vitlök
1 tsk riven ingefära
12 krm svartpeppar

Asiatisk råkostsallad:
100 g råkostallad (frisé, morot, rödbeta – se bild i inlägget)
1/2 lime, saften
2 msk japansk soja
2 msk risvinäger (kan ersättas av äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
1 kruka färsk koriander
2 msk sesamfön
2 salladslökar, skivade

Gochujangmajonnäs:
1 dl majonnäs
12 msk gochujang (koreansk chilipasta, kan ersättas av sriracha eller sambal oelek)
1 tsk sesamolja
1 klyfta vitlök, riven

Förslag på topping:
4 salladslökar, tunt skivad
Picklade rödlök
Koriander
Mango
Gurka


Instruktioner

Blanda ihop marinaden till köttet.
Skär skivor av hel bit (ca 1/2 cm) och skär sedan varje skiva i breda strimlor på ca 1,5 cm)
Marinera köttet i minst 60 minuter men gärna längre.
Under tiden kör den asiatiska råkostsalladen och förbered tillbehör och topping.
Stek köttet på hög värme tills det karamelliserats och det har fått färg, det går snabbt!
Servera i salladsbad (eller små tortillas / baobuns) med topping och gochujangmajonnäsen.

6 kommentarer

Nina 7 maj, 2023 - 02:31

Men guuuuud vad gott det ser ut! Ska se om vi lyckas laga detta imorgon, har en bit entrecote i kylen.
Gillar du kimchi så finns ett recept på Ica ”snabb kimchi” som blir superbra! Minska lite på saltet bara.
Kramix

Svara
Åse 8 maj, 2023 - 12:12

Hej Nina! Ursäkta sent svar! Blev det någon Bulgogi? =)

Svara
Anette 5 maj, 2023 - 19:46

Hej!
Jag ser väldigt ofta sesamolja i recept, så även detta. Vilken olja kan jag använda istället? Sesam har ju en god och säregen smak men jag är allergisk mot sesam och kan därför inte använda den.
Tacksam för tips. Trevlig helg!

Svara
Åse 8 maj, 2023 - 12:13

Sesamolja ger ju smak så fu behöver inte ersätta med annan olja, speciellt inte som detta receptet redan innehåller annan olja.

Svara
Annica 5 maj, 2023 - 18:42

Tack, det receptet ska jag testa! Är du nöjd med Muurikkan? Vilken storlek har du? Jag kan inte bestämma mig om det ska bli 58 eller 76.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.