BUBBELSNACKS – plock, tillbehör och gott!

av Åse

Snacks till Bubbel – gott plockis till minglet

Hej på er!
Här kommer recepten som jag hade på mitt 50-årsmingel!
Allt detta är enkelt att förbereda och tex tunnbrödsrullarna går att förbereda och ha i kylen någon dag innan!

BRUSCHETTA MED FETAOSTRÖRA
BRUSCHETTA MED VISPAD BURRATA

Det här är så ljuvligt gott!
Jag hade baguette som jag skar i tunna skivor och sedan springlade lite olivolja över och tillagade i ugn på 200 gr tills de fått fin färg.
Samtidigt hade jag tomaterna inne som var pressade i olivolja & havssalt.

1 fat med fetaoströran:
1 lång baguette om 55 cm
olivolja
200 g feta
200 g rysk eller grekisk yoghurt
Små tomater i olika färger
1/2 dl olivolja
2 krossade hela vitlöksklyftor (med skal på, bara tryck till med sidan av en kniv)
salt, peppar
färsk oregano eller basilika

Sätt ugnen på 200 g
Skär baguetten snett i tunna skivor, sprinkla lite olivolja över.
Lägg tomaterna i en form, drilla lite olivolja över och salta. Tillaga tomaterna tills de fått fin färg. De tar lite längre tid än baguetten så börja med tomaterna (tillagas i ca 30 min) Sätt in baguetten efter halva tiden ungefär.
Vispa ihop feta och yoghurt.
Fördela röran på de gyllenbruna baguetteskivorna och skeda över tomaterna ovanpå.

1 fat med vispad bruschetta:

1 lång baguette om 55 cm
olivolja
6 st burrata
1/2 dl olivolja
lite havssalt, svartpeppar
Små tomater i olika färger
1/2 dl olivolja
2 krossade hela vitlöksklyftor (med skal på, bara tryck till med sidan av en kniv)
salt, peppar
färsk oregano eller basilika

Sätt ugnen på 200 g
Skär baguetten snett i tunna skivor, sprinkla lite olivolja över.
Lägg tomaterna i en form, drilla lite olivolja över och salta. Tillaga tomaterna tills de fått fin färg. De tar lite längre tid än baguetten så börja med tomaterna (tillagas i ca 30 min) Sätt in baguetten efter halva tiden ungefär.
Vispa ihop burrata med olivolja, smaka av med lite salt,.
Fördela röran på de gyllenbruna baguetteskivorna och skeda över tomaterna ovanpå.

CROSTINIS MED ROMRÖRA

2 påsar Zeta crostini
4 dl crème fraiche (34%)
1 liten rödlök
150 gram stenbitsrom
35 gram fryst dill i ask
citronjuice
1 tsk socker eller Nick’s Use Like Sugar
örtsalt

Finhacka rödlöken och låt den ligga i iskallt vatten en stund. Häll av vattnet och blanda rödlöken med övriga ingredienser.
Smaka av. Krydda med örtsalt, sötning och lite citronjuice.
Låt röran stå minst i en timme i kylen innan servering.

NACHOCHIPS MED SWEETCHILI & FÄRSKOST

300 g philadelphia naturell
ca 1/2 dl sweet chili (börja med mindre mängd och tillsätt tills önskad ska är uppnådd)
salt, peppar

Blanda ihop och lägg upp på stort fat, lägg nachochipsen runt om.

TUNNBRÖDSRULLAR MED NÖTRULLE OCH PEPPARROTSFÄRSKOST

1 påse surdegstunnbröd Abisko (Pågen)
200 g naturell färskost
6 msk finriven pepparrot eller pepparrotsvisp
200-300 g nötrulle i skivor
1 ask gräslök

Bred tunnbröden med färskosten blandad med pepparrot, se till så kanterna är täckta, detta håller ihop rullarna.
Lägg över skivor av nötrulle.
Rulla ihop från långsidan och skär i ca 5cm stora snittar.
Lägg på ett fat och strö över lite finhackad gräslök.

SMÖRDEGSPUFFAR MED PARMESANCREME

1 ask ICA fryst smördeg I plattor (4 st)
1 ägg
50 g riven parmesan
2 dl creme fraiche
svartpeppar
Garnering:
1/2 rödlök

Sätt ugnen på 225 g.
Skär varje platta i två delar och sedan i lagom stora fyrkanter.
Pensla smördegen med uppvispat ägg och nagga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna.
Vispa crème fraichen tjock och rör i parmesanost och smaka av med peppar. Skala och hacka löken fint.
Fyll en sprits med creme fraiche röran och fördela på smördegspuffarna. Strö lite rödlök över.
PS! Även gott med lite löjrom och gräslök!

SMÖRDEGSPIZZA BIANCA MED SVAMP OCH TRYFFELMAJJO

1  rulle kyld smördeg (à 250 g)
125 g  mascarpone
2 dl  riven lagrad ost t ex Västerbottensost
250 g champinjoner
2 krm  salt
1 krm svartpeppar
Topping: 
Svartpeppar
Färdig tryffelmajonnäs (eller blanda majonnäs med tryffelolja

Sätt ugnen på 225°C.
Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och nagga botten. Bred ut mascarponen. Spara 1–2 centimeter runt kanterna. Strö över osten.
Ansa champinjonerna och skiva dem tunt med mandolin tex.
Fördela på pizzan. Krydda med salt & peppar.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills pizzan fått färg och kanterna har puffat upp.
Servera med ringlad tryffelmajonnäs över.
Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

2 kommentarer

Ulrika 30 juni, 2023 - 22:11

Mums! Så otroligt gott! Har tipsat flera vänninor och taggat dig i inläggen. Dippen men romsås kommer att bli ett stående inslag till alla högtider hos oss. Kram till dig Åse!

Svara
Åse 3 juli, 2023 - 14:00

Vad gullig du är! tack! <3

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.