Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Brytbröd (Glutenfritt lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 10

Ingredienser

7 dl färdigriven mozzarella i påse
110 g färskost
2 ägg
4 dl mandelmjöl (Icas)
2 msk pofiber
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält osten i 2 minuter på högsta effekt, rör runt. Det ska vara en slät ostsmet
Rör ner osten i en köksmaskin med flat visp tillsammans med äggen. Kör till en slät smet.
Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.

Degen kommer vara kladdig. Stjälp upp degen i en skål och frys in i ca 15 minuter.
Ta upp på skärbräda och forma till 10 bollar.
Grädda i 20 minuter tills frallorna fått fin färg.