Brytbröd (Glutenfritt lågkolhydrat)

av Åse

Torsdag i morgon, och då blir det soppa här! Måste bara komma på vilken??

Har ni goda sopprecept att tipsa om? 
Ni kanske tom har ett eget recept eller ett recept från moster Ulla eller farmor Britta att dela med er av? jJag är nämligen slut i rutan på inspration när det gäller soppor? Har ju en hel del här på bloggen – kategori soppa HÄR och söker ni efter recept i alfabetisk ordning så hittar ni receptlistan HÄR – de är ju några stycken =)

I kväll blir det dock BB! (Bunless Burger) 😇
Ska prova burgarna fulla med färskost, jalapanos och röd cheddar! Sen ska de toppas med så mycket att de knappt går att hålla! hehe!

Hur som haver!
Jag gjorde lite brytbröd till morgondagens soppa! Så gott eller hur! Behöver ju inte vara till mat bara, just nu sitter tjejerna och äter varsin rostad brytbrödsfralla ❤️

Jajjemen detta är fathead degen som jag ju är så förtjust att göra till pizza!

Degen är klar att kylas ner!

Här har jag rullat bollar som jag lagt i smord liten form med löstagbar botten.

Jag pudrar lite rismjöl ovanpå, mest för syns skull.

20 minuter i ugnen, mina gick på eftervärme i släckt ugn, för jag glömde dem haha – de blev fulare men what the heck!

Sååååå smarriga!

Här kommer receptet.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Brytbröd (Glutenfritt lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 10

Ingredienser

7 dl färdigriven mozzarella i påse
110 g färskost
2 ägg
4 dl mandelmjöl (Icas)
2 msk pofiber
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält osten i 2 minuter på högsta effekt, rör runt. Det ska vara en slät ostsmet
Rör ner osten i en köksmaskin med flat visp tillsammans med äggen. Kör till en slät smet.
Blanda de torra ingredienserna och kör ner i matberedaren i ca 10 sekunder.

Degen kommer vara kladdig. Stjälp upp degen i en skål och frys in i ca 15 minuter.
Ta upp på skärbräda och forma till 10 bollar.
Grädda i 20 minuter tills frallorna fått fin färg.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

24 kommentarer

Kaisa 24 oktober, 2019 - 09:27

Hej! Gjorde detta bröd på jobbet till gryta och det var mycket uppskattat☺️
Nu tänkte jag göra det hemma, men har ingen micro. Hur gör jag med osten då? Verkar svårt att få det jämt smält i ugnen 🤔






Svara
Åse 24 oktober, 2019 - 09:30

Hej!

Du kan smälta i kastrull på spisen, låg värme 🙂

Svara
Helena 2 mars, 2019 - 10:40

Nu är hela nästa veckas matlådor fixade: spenatsoppa och brytbröd! TACK för recept! T o m barnen tyckte brödet såg spännande ut, hoppas att det är lika spännande att smaka 🙂

Svara
Åse 2 mars, 2019 - 18:08

Vi hoppas det! Kidsen är svårflirtade oftast haha! 🙂

Svara
Kristina 27 februari, 2019 - 23:55

broccolisoppa, min kräsna 7 åring är helt tokig i denna soppa. fann den hos starwoman för några månader sen, googla starwoman broccolisoppa så kommer den upp😊 kan varmt rekommendera den soppan då den är sååå god. / Kristina

Svara
Åse 28 februari, 2019 - 11:44

Älskar broccolisoppa! Våra barns favorit är min broccolisoppa med ost YUM

Svara
Maria 27 februari, 2019 - 23:26

Tack för ett fantastiskt recept! Både jag och min son har diabetes. Jag har mist båda mina ben på grund av en obotlig kärlsjukdom och även diabetes. Jag tycker det är så svårt med mellanmål. Någon som har några bra tips?
Kram och tack för en underbar blogg och inspiration






Svara
Åse 28 februari, 2019 - 11:48

Härligt att höra att du trivs här och att recepten är användbara för dig <3
Generellt behövs inga mellanmål om man äter lågkolhydratkost (som ju är super för diabetes!), bara bra för kroppen att det går 4-6 timmar mellan målen. men om du behöver ngt lite så gör tex mina pizzabullar och ha i frysen =)

Svara
Annika 27 februari, 2019 - 23:16

Här kommer tre favoritsoppor 🙂
Tomatsoppa
https://www.kokaihop.se/recept/tomatsoppa-fran-soderslatt (dock ej 1tsk cayenne utan mindre)
Ljuvlig sparrissoppa
https://lannerskoksblandning.se/2016/september/sparrissoppa-2.html
Och så en enkel Nikkaluoktasoppa
https://www.eldmark.se/recept/soppor

Svara
Åse 28 februari, 2019 - 11:49

Tack Annika! Tänka sig att Nikkaluoktasoppa har jag missat!?

Svara
ÅsaS 27 februari, 2019 - 22:51

När vi var i Hurghada i nov/dec åt vi en jättegod soppa på linser. Är såå sugen på att laga den här hemma, menyer att det bara är jag och J som kommer att äta av den. Har letat efter ett recept som jag tycker stämmer in på vad vi blev serverade – https://zeinaskitchen.se/linssoppa-med-krutonger/. Kanske inte så LCHF-vänlig, men riktigt god! Om inte annat, se det som en inspiration till något your way.
Kram 💕

Svara
Åse 28 februari, 2019 - 11:50

Åh linssoppa är ju så gott! Ska absolut göra! ♥️

Svara
ÅsaS 28 februari, 2019 - 18:34

Har du nåt roligt recept på linssoppa? Eller andra linsrätter? Har försökt hitta nåt här på bloggen men fått tji.. Skulle kunna tänka mig få in åtminstone 2-4 vegetariska rätter/månad, men har ingen fantasi..

Svara
Helena Malmqvist 27 februari, 2019 - 21:22

Hej! Här kommer ett recept på en supersmaskig, lättlagad och nyttig soppa!❤

Tigersoppa (ca 4 port )

2 purjolökar
2 msk olja
1 msk curry
3 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 msk lime- eller citronsaft
Salt och peppar

Strimla purjolökarna tunt och fräs lätt med curry.
Tillsätt tomater och kokosmjölk och småkoka på låg värme ca 20 min. Mixa med stavmixer och smaka av med lime- eller citronsaft samt salt och peppar. Det går naturligtvis lika bra att äta soppan utan att mixa den men jag föredrar den mixad.
Servera gärna frökex till!

Smaklig måltid!

Kulinariska hälsosamma hälsningar
från Helena Malmqvist

Svara
Åse 28 februari, 2019 - 11:50

Tack Helena! Låter smarrigt!!

Svara
Lotta B 27 februari, 2019 - 20:36

Bulgarisk linssoppa! Favvo hos oss 🙂

Svara
Åse 28 februari, 2019 - 11:51

Åh hur gör du den? Blev riktigt sugen på att göra en god linssoppa!

Svara
Lotta B 28 februari, 2019 - 17:17

Från början hittade jag den i ”Vår kokbok” men i den nya upplagan är den inte med men som tur var hittade jag den på nätet: https://hem-gjort.blogspot.com/2010/02/bulgarisk-linssoppa.html

Lika enkel som god! 🙂 Brukar knapra på ett fröknäcke med smör och ost till soppan.

Önskar dig en fortsatt fin kväll.

Svara
Elisabeth 27 februari, 2019 - 20:32

Hej Åse, Tack för din inspirerande blogg och alla goda recept du förser mig med! 👍😋 Grönkålssoppa med parmesan och salciccia (ica.se) får bli mitt tips, den är grymt god! 👌🤗

Svara
Åse 28 februari, 2019 - 11:52

Tack Elisabeth! Det lät gott! 🤩

Svara
Emma E 27 februari, 2019 - 19:32

Här kommer ett recept på en jättegod soppa!! Men tog lite chiliflakes i och det blev så gott👏🏻

https://recept.mabra.com/artsoppa-med-bacon-och-artskott/

Svara
Åse 27 februari, 2019 - 20:31

Sluuuuuuiirp!!! 🥰🥰🥰

Svara
Anna 27 februari, 2019 - 18:48

Här hemma blev det soppa idag. Hemmagjord ärtsoppa! Så gott med mycket senap! Annars är favoritsoppan NIkkolasoppa med köttfärs och vitkål eller nått med röda linser,morot, tomat och kokosmjölk. Samt ingerfära och citron.

Svara
Åse 27 februari, 2019 - 18:51

Alltså nu blev jag avundsjuk! Jag ääääälskar ärtsoppa med massor med senap i! Åh 🥰🥰🥰🥰
Låter som vi har samma smak, de övriga är favvosmaker / ingredienser 👌🏻😛

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.