Brysselkålsgratäng med sting

av Åse

4 portioner á 5 pts

550 g brysselkål (Findus tex)
1,5 msk margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mellanmjölk
3 dl grönsaksbuljong
1,5 dl 10% riven ost
0,5 krm paprikapulver
4 droppar tabasco (eller efter smak)
0,5 dl matlagningsvin
1 pkt bacon knaperstekt och avrunnet

Gör så här
Koka brysselkålen. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med vätskan under omrörning. Tillsätt osten (spara 2 msk) och låt såsen kok några minuter. Krydda. Lägg brysselkålen i en smord ugnssäker form. Stek upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper, strö det över brysselkålen sedan. Häll över ostsåsen. Strö på mandeln och osten. Gratinera i ca 25 minuter 225°

Källa: Eget recept

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

5 kommentarer

Annika 15 december, 2015 - 09:43

Vetemjöl? Mellanmjölk, margarin??? Vad är detta för ett lowcarb recept???

Svara
Åse 16 december, 2015 - 13:41

Denna bloggen är från 2003! Jag lade om min kost 2009 till lågkolhydrat, med andra ord så finns här MÅNGA recept som är från tiden då jag viktväktade. Det receptet du t.ex. refererar till är från 2006, tre år innan min kostomlägning. Detta är ingen low carb sajt det är en hälsosajt som utvecklats med mig och läsaren får själv ha ansvar och välja recept som passar deras kostliv.

Svara
Åse 19 januari, 2009 - 08:38

Hej! Oj det har jag visst glömt ta upp! jag vet inte säkert, ta en hal hand och strö över och se om det blir lagom som på bilden.

Svara
Tindralie 18 januari, 2009 - 18:14

Hallå!
Som de flesta recept så ser ju det här fantastiskt gott ut. Men jag undrar över mandeln, hur mkt ska det var. Jag har läst receptet gång på gång men hittar det inte.
Tack för en fantastisk sida.
Tindralie

Svara
Maria 3 december, 2008 - 13:30

Hej!
Testade denna till lunch idag! Supergott! Tack för all matinspiration =) /Maria

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.