Ingredienser
3,5 dl riven mozzarella
1/2 dl (50 g) färskost
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
2 tsk Lindroos psyllium, pulveriserat
2 tsk SoftBake
1/2 tsk salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg mozzarella och färskost i en mikrosäker skål, försök blanda ner färskosten i osten.
Smält på 750 w i 2 minuter. Rör ihop smeten ordentligt med en gaffel.
Lägg i skålen till en köksassistent. Låt svalna något och vispa sedan ihop med äggen.
Blanda de torra ingredienserna noggrant och vispa ihop med äggsmeten.
Ta upp degen och forma en rund boll, platta sedan ut något och dela i 4 delar.
Forma 4 runda frallor. Pensla med ägg och strö vallmofrön över.
Sätt in i mitten av ugnen i 20 minuter. Lägg eventuellt bakplåtspapper eller ugnsfolie över om frallorna får lite för mycket färg. Låt vila ordentligt innan de skärs upp.
Goda att rosta! Går att frysa.