Ingredienser
1000 g broccoli (färsk eller tinad fryst)
1 msk olivolja
2 gula lökar
2 morötter, i tunna slantar
1 liter kycklingbuljong
5 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche (grädde går också bra)
1 vitlök solo eller 3 vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan; bladen
1 tsk paprika, rökt
1–2 krm cayennepeppar
1 msk grov senap
200 g lagrad cheddar, riven
Topping:
2 paket knaperstekt bacon, finhackad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skär broccolin i buketter om den är färsk annars tina fryst broccoli (låt vätskan rinna av). Lägg på bakplåtsklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Finhacka löken och vitlöken. Fräs mjuka i stekpanna med morötterna i smör eller olja.
Lägg över i stor kastrull.
Lägg i broccolin, buljong, yoghurt eller creme fraiche, kryddor och låt allt småputtra ihop i 15 minuter. Rör ner osten och mixa slät med stavmixer. Servera med baconhack och lite riven cheddar.