Ingredienser
4 skivor valfritt bröd
500–700 g svamp
1 schalottenlök
2 msk smör
(2 msk mjöl)
3 dl grädde
lite kin. soja
salt, vitpeppar
1/2 msk konjak eller balsamvinäger eller sherryvinäger
1 dl riven lagrad ost
100 g brie
0,5 dl hackad persilja
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Finhacka schalottenlök och skiva svampen. Fräs i smör tills det fått fin färg. Spara några skivor svamp till garnering.
Pudra över mjöl eller skippa och häll i grädden, låt reducera tills såsen tjocknat. Det går även att reda med färskost.
Rör ner konjak eller vinäger och smaka av med soja, salt och peppar.
Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Skär brieosten i tunna skivor. Fördela svampstuvningen på bröden, strö riven ost över och lägg bristen över.
Gratinera högt upp i ugnen i tills osten smält. Lägg upp på tallrikar och garnera med persilja och svampskivor.
Servera med lite bladgrönt och gärna småtomater i olika färger.
Servera med sallad och små tomater.