Ingredienser
- 10–12 skivor lövbiff
- 3 st mozzarella
- 12 skivor salami
- 150 g röd pesto
- 1/2 kruka basilika
- salt, peppar
- smör att steka i
- tandpetare
- ca 1 liter vatten
- 1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond
- 3 dl grädde
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk soja
Instruktioner
- Lägg lövbiffskivorna på skärbräda, salta och peppra något. Skär mozzarellan i skivor, sedan i strimlor. Fördela fyllningen på skivorna och vik in sidorna lite över fyllningen och rulla sedan ihop. Fäst kanten med tandpetare.
- Stek i smör i het panna så rulladerna får fin färg. Häll sedan på vatten och buljong så det knappt täcker och låt sjuda utan lock i ca 1 timme. Fyll på med mer vatten om det behövs.
- Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i minst 10 minuter. Lägg rulladerna i pannan med såsen och servera.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4