Ingredienser
3 dl ekologiska kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosolja
2,5 msk honung eller fibersirap – Sötning går givetvis att utesluta helt!
1–2 msk krämig kokosmjölk (Garant är toppen!)
1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljextrakt eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%, gärna högre
Instruktioner
I en matberedare med knivar, mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint.
Ställ gärna kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas.
Sätt in i frys i ca 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron .
Rulla sedan bollarna i chokladen, strössla lite kokosflingor ovanpå eller tex frystorkade jordgubbar.
Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.