Bountys – Keto, Lågkolhydrat, LCHF

av Åse

Innehåller annonslänkar till Cervera och Bodystore

Goooood morgon!

Idag är jag ledig, ja så ledig som jag kan vara, men jag har i alla fall satt en autoresponder på mailen 😉
Juni & Noel har studiedag och det är massa skjutsande och hämtande på agendan idag till allt från tandläkare, gymnastik etc och jag är gräsänka fram till torsdag. Jag ska även ta mig till Väla och se om jag hittar något kul på Cervera, det är klubbveckor nu!
Michelle och hennes Jeff kommer på middag i kväll, kul! Får fundera ut något gott att äta! I går gjorde jag i alla fall helstekt lax i ugn efter detta bra grundreceptet!

Har ni provat dessa godingar förut?
Om inte gör det! Såååå goda och ett perfekt lågkolhydratgotte! Beror så klart på hur många man äter 😉

Fantastiskt goda Bountys!

Jag strösslar frystorkade jordubbar ovanpå! Har alltid ett gäng frystorkat hemma. Barnen gillar det ibland på yoghurten och det är gott att ha som topping på bakverk etc.
10% på dem nu hos Bodystore! HÄR

Det blir ca 5-7 g kolhydrater per bounty beroende på vilken choklad man använder och om man använder honung eller fibersirap.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bountys – Keto, Lågkolhydrat, LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 15

Ingredienser

3 dl ekologiska kokosflingor + 2 dl
5 tsk kokosolja
2,5 msk honung eller fibersirap – Sötning går givetvis att utesluta helt!
12 msk krämig kokosmjölk (Garant är toppen!)
1,5 msk pressad citron
2 krm vaniljextrakt eller lite vaniljpulver
200 gram mörk choklad, minst 70%, gärna högre


Instruktioner

I en matberedare med knivar, mixa 3 dl kokosflingor med 5 tsk kokosfett. Det ska bli riktigt finmalet och krämigt, som en kräm! Efter ett tag lägg ner övriga ingredienser (även +2 dl kokosflingor) och kör tills det gått ihop fint.
Ställ gärna kallt en liten stund i kylskåp innan bollar rullas.
Sätt in i frys i ca 30 minuter.
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron .
Rulla sedan bollarna i chokladen, strössla lite kokosflingor ovanpå eller tex frystorkade jordgubbar.
Förvara kallt eller i frysen tills de ska serveras.

7 kommentarer

Nina 20 september, 2018 - 14:21

Gjorde dessa i julas, och de blev mångas favorit – även bland dem som är skeptiska till godis utan socker 😂😂. De är supergoda och enkelt att ha i frysen och bara plocka fram så många man behöver.

Svara
Linda 18 september, 2018 - 12:36

Ser gott ut, måste testas! Vart hittar man frystorkad frukt någonstans?

Svara
Åse 18 september, 2018 - 12:37

Hej! Jag har länkat till det i inlägget 🙂

Svara
Linda 18 september, 2018 - 12:45

Såg det sen när jag läste ordentligt, tack! 🙂

Svara
Åse 18 september, 2018 - 15:06

Haha ingen fara =))

Svara
Linda 18 september, 2018 - 12:38

Never mind, läste ordentligt nu 😀

Svara
Charlotta 18 september, 2018 - 11:42

Mmm, hade glömt bort detta smaskiga recept, det får bli fredagsgodiset till barnen. Igår var jag hemma med en liten febrig kille och passade på att baka dina kladdiga äppelmuffins. De gick verkligen hem bland både stora och små, tack för det Åsa! Vi har verkligen kommit igång bra med vår LCHF-kost efter sommaren, din bok är fantastisk inspiration o lärorik. Mannen o jag har tillsammans gått ner ca 15 kg på en månad. Vi mår superbra!!! Nu behöver jag inte gå ner mer men mår ju så bra på denna kosten.






Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.