God eftermiddag söndag!
Vi har vaknat upp till en lite blåsigare dag än i går här på fantastiskt mysiga BORNHOLM 💙🇩🇰 Vi är här på uppdrag av Destination Bornholm och ni kanske kommer ihåg att jag var här för 3 år sedan också då med Malin!
Vi satt och jobbade till långfrukost här på Allinge Badehotel (helt magiskt mysigt! TIPS!) Det kommer ett eget inlägg om hotellet sedan.
Galet god äggröra! Krämig med lagom sälta och chiliflakes på!
Ägg och ost, det enda jag behöver 😂
Jag och Malin (Fnulan) kom hit med färjan 8.30 i går morse och solskensön levererade stort igår!
Mysig överfart som tog 1.30 timme 🚢
Om ni är neråt Skåne i sommar så tycker jag verkligen att ni ska ta er till Bornholm! HÄR hittar ni massor med info!
Första stopp var Torvehal i Rønne älskar små torvehallar!
Jag köpte soltorkade oliver, en underbar vinäger och olivolja!
Vidare mot mysiga Svaneke! Jag älskar små fiskebyar, har själv bott i Viken utanför Helsingborg där min mamma är född och uppvuxen och där min morfar var mjölnare.
Bornholm Ismejeri är ett måste att besöka!
Glass gjord på Bornholmska kor och de har även sorbet och vegansk glass.
Vibeke träffade vi senast för 3 år sedan och hon kom ihåg oss! 😍
Lite sol i ansiktet på deras baksida och vi mådde som prinsessor!
Det började kurra lite i magen senare och då tog vi oss till Svaneke Bryghus
Självklart Smørrebrød när man är i Danmark! Vi tog in två och delade på.
En klassiker: Dansk fleskestej med rödkål och Panerad spätta med handskalade räkor. Slurp!
Vidare på upptäcksfärd i mysiga Svaneke.
Købmanshandeln är sååååå gullig!
På vägen mot Allinge där vi just nu bor så stannade vi till vid Helligdomsklipperne, det kändes i rumpan på oss båda som tränat ben bara för någon dag sedan 😅
Många trappor att gå upp o ner för men sååååå värt det!
Vill ni hänga med i realtid så kan ni göra det HÄR
Alla Bornholmstories hittar ni HÄR!
Kram så länge!
6 kommentarer
Har bott i Skåne hela mitt liv ca. 30 min från Bornholmsfärjan men aldrig varit där…….Ser superfint ut.
Hejhej, letade recept på bjudsallad och hittade din ”Dressad rostbiffsallad”. Tror den blir perfekt till min lunchbjudning! Några frågor:
Kan jag göra både dressingen och vitlökssåsen dagen innan och ha i kylen?
Är väl okej att mosa i lite ugnsbakad vitlök i såsen innan serveringen?
Serverar du de ugnsbakade tomaterna och potatisen varma/ljumna?
Härligt att vi äntligen är på god väg mot sommarsol och värme☀️! Då känns grillat och matiga sallader välkommet igen! Kul att leta bland dina smarriga recept på just somriga rätter😋.
Nu njuter vi av sol och blå himmel, och en gräsmatta nyrensad på maskrosor🌼. De är ju väldigt fina när de blommar, men helst då på en äng!!😉
Kram
Hej Birgitta!
Allt kan serveras ljummet typ! Det är en kall sallad men kött är ju aldrig gott kylskåpskallt så ta ut i tid.
Du kan förberda såsen i tid innan och ta fram.
Ja nu väntar sol & värme! <3 KRAM
Ser helt fantastiskt ut! Och jag som älskar såna där små handelsbodar med blandat gott!
Undrar om man ska lura med sig maken neråt landet i sommar, och besöka ert vackra Skåne. Och naturligtvis Bornholm..
Kram, och ha en fortsatt fin ”semester”. 💕
Ni har det verkligen jätte mysigt. Fina bilder från Bornholm. Njut nu .