I går hade jag en av de absolut häftigaste smakupplevelserna någonsin!
Mina absolut häftigaste restaurangbesök och smakupplevelser hittills har varit på Fifteen (Jamie Olivers restaurang i London) och Buddakan i New York. Jag älskar när helheten är perfekt. Miljö, service, mat och engagemang från sommelier/servitör.
Inte hade jag kunnat ana att det som i princip toppade de två upplevelserna skulle vara på lokal restaurang!
Nebo som äger Bonasera Bonasera är bekant till min man och vi hade bokat bord i går vid 20 tillsammans med lillasyrran och svågern.
Jag har faktiskt inte varit på Bonasera förut, bara när det hette Casa Nostra för massor av år sedan. Bonasera har så härlig inredning och mysig miljö och det är en varm och positiv atmosfär där! Japan möter Italien på menyn och det är tydligt att Nebo har stor kärlek till det japanska köket!
Vi fick förstklassig service och det är en ynnest att höra någon så passionerat berätta om maten och vinet. Nebo brinner för bra mat, naturbetes, GMO fritt och ren och naturligt så det var förstklassiga råvaror vi fick.
Vi visste i princip inte vad vi skulle äta utan det överraskade han med och vi smakade lite av varje! New Style Sashimi, en helt fantastisk tonfisk! Lufttorkad skinka (Jamón Iberico de Bellota – tror jag???) från grisar som bara ätit ekollon. Carpaccio på oxfilé med vit tryffelcreme, mmmmmmmm!
En grym oxfilé (Gräsbetes, eko) från US Prime Nebraska, har ALDRIG ätit så gott kött. Det var som att skära i smör! Vi åt med knivar som kostade 1200 kr styck, bara det! haha! (som sagt, helheten!)
Fantastiska viner fick vi till, det ena godare än det andra och sedan kom desserten! Mangoglass som var gjort på enbart mango, tiramisu och crème brûlee och äppelkaka och konstigt nog så blev jag aldrig övermätt, men vi åt ju i princip bara protein!
Blev lite avsteg från kosten i går, men så är livet!
En Dry Martini för herrarna och bubbel till damerna först på Teaterkatten
Prosecco stod och väntade på oss när vi kom till Bonasera
Herr Bonasera himself
New Style Sashimi
En grymt trevlig kväll som kittlade alla sinnen! Det var med ett leende på läpparna jag lade mig i går natt ❤️
Och nu ska vi fortsätta kittla sinnena, hos Annette och Jonas ute på Arilds Vingård! Vi sover över där i natt så barnen kan leka länge och väl med sina kompisar. Hoppas ni alla får en fortsatt bra lördag!!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Håller helt med dig Åse, tur att vi har ett så fantastiskt ställe i Helsingborg! Aldrig blivit besviken på maten där! Har inget emot att betala lite mer för bra råvaror, men de här underbara smakerna skall sitta kvar på tungan i ett par dagar, och det gör det när man varit på Bonasera!
Det där såg riktigt lyxigt och gott ut! Nackdelen med små städer, finns inte många bra restauranger… Föredrar oftast min egen matlagning mer 😛
Vad roligt att du gillade vår mat! Läste precis din blogg och nu kommer jag gå med ett leende på läpparna hela veckan 😉 .. / en av kockarna på Bonasera
Det gör du rätt i, tack för en fantastisk kväll!
Jag kan bara instämma med att Bonsera Bonsera har fantastiskt god mat. Min favorit är deras Carpaccio på oxfilé:-)
Vilken fin recension och vad gott allt ser ut!
Synd att det är så långt från Stockholm bara 😉
Gillar verkligen vin”boxen” (?)
Men gud vad världen är liten, här sitter man och läser värdens bästa blogg så ser jag att jag känner din svåger… Låter helt fantastiskt, måste besöka bonasera!
Kul stt få dela er superfina middag!
Vilken fin bild på din man…verkligen fångad av kameran. Ni andra var också snygga såklart <3
Hihi tack! Kram på dig! <3