Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bolognese med bönor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Description

500 g nötfärs
2 gula lökar, finhackade
2 morötter, rivna
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
½-1 tsk chiliflakes och tex Cajun grillkrydda
1 lagerblad, krossad
2 dl röttt vin
2 msk tamarisoja
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i
2 dl avrunna konserverade bönor


Ingredienser

Fräs lök och vitlök i smör/olja. Lägg över i tjockbottnad gryta. Stek nötfärsen. Rör ner övriga ingredienser utom bönorna. Låt småputtra i 20 minuter. Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar. Stäng av plattan och skölj bönorna och rör ner en stund innan servering.