Ingredienser
- 1 kg högrev
- olivolja eller kokosolja utan smak att steka i
- 1,5 paket bacon
- 1 stor morot
- 1 stor gul lök
- 1,5 vitlök solo eller 3-4 vitlöksklyftor
- 1 flaska rött vin
- 3 msk koncentrerad rödvinsfond
- 4 lagerblad
- 1,5 msk tomatpuré
- 1,5 tsk timjan
- salt, svartpeppar
- redning
- 16 pärllökar
- 300 g champinjoner
- 1 kruka bladpersilja
Instruktioner
- Skär köttet i bitar om 3 cm.
- Skala och skär morötterna i bitar. Skala och skiva löken, finhacka vitlöken.
- Bryn köttet i omgångar i olivolja eller kokosolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar.
- Stek morötter, lök mjuka i ca 5 minuter, rör ner vitlöken och stek i 1 minut till. Lägg över i grytan med köttet. Stek baconet lagom knaprigt. Lägg över i grytan.
- Rör i tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och fond. Låt grytan koka under lock ca 2 timmar och 40 min. Skala pärllöken och skär champinjonerna i kvartar, rör ner i grytan och låt puttra ihop i 20 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6