Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blondie med pecannötter (glutenfri, lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 15

Ingredienser

4 dl mandelmjöl
150 g vit choklad (finns sockerfri, även mjölkfri)
150 g rumstempererat smör
1 dl sockerfri sötning som doseras 1:1
3 ägg
1 krm salt
1 tsk ekologisk vaniljextrakt eller vaniljpulver
18 pekannötter
ev. lite hackad mörk choklad.


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 gr r
Vispa ihop ägg, sötning, mandelmjöl, vaniljextrakt och salt.
Smält smöret på medelvärme, låt smöret småputtra tills det mörkat något och doftar kola. Ta åt sidan och rör ner den vita chokladen. Rör tills det smält ihop. Vispa ner i ägg- och mandelsmeten.
Häll upp i en mindre form (min var 28 x 16) klädd i skrynklat bakplåtspapper. Lägg på pekannötter och ev lite mörk hackad choklad. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter. Kakan ska vara lite wobbly i mitten. Ställ svalt i några timmar, gärna över natten. Skär upp i rutor.

Notering

Per bit: (Baserad på Nick’s sugar replacement och Odense vit choklad)
252 kcal, 7.2 g protein, 7.9 g kh (0.8 g socker), 21.2 g fett