Innehåller annonslänk till Bodystore
God middag!
Vi har varit uppe sedan 8.
I morgonrock var jag ute och planterade kruka, bättringsmålade lite på huset (bytte ringklocka så fick bättra på)
Haha! Typiskt mig, får för mig att något ska göras och då har jag inte ens tid att sätta på mig kläder.
Vi har inget inbokat idag eller i morgon, så skönt! Innebär ju inte att vi inte har att göra dock.
Bråten från renoveringen ska skickas till tippen och trädäcket bak ska rengöras – jäkla regn, har ju fått avbryta jobbet i flera veckors tid för att det regnar. Går inte att spruta på Jape Grönfri då.
Hörrni detta måste ni göra!
Familjen slukade dem snabbt igårkväll efter maten.
Ljuvligt goda! Jag vågade mig bara på några smulor haha!
Smöret ska brynas, så den smakar kola! Blir så mycket godare då. Obs! Brynas inte brännas 😉
Nick’s Sugar Replacement är min nya favorit när det gäller sockerfri sötning.
Ni hittar den HÄR – Består av Erythritol, Björksocker och fibrer.
Använd vanligt socker (gärna råsocker) om ni vill!
Detta är en Blondie, dvs en vit kladdkaka men med mandelmjöl så blir smaken och konsistensen nästan lite macaroon! SÅ GOTT!
Jag valde vanlig vit choklad, det blir väldigt få kolhydrater per bit (näringsberäkning i receptkortet nedan) men det finns ju sockerfri vit choklad också! Clean Eating har en på Apotea.se och et finns på lite olika håll.
Jag valde att ha i pekannötter och lite hackad mörk choklad, men man kan tex stoppa ner hallon!
Lite rivet citronskal är också gott att ha i smeten.
Tips! Addera till saffran nu till årets advent! Mums!
Kladdig och saftig! Så ska en god Blonie vara!
Prova dessa och ge gärna feedback i kommentarerna nedan!
Tänk på att den behöver tid för att sätta sig. Ställ kallt i minst 5-6 timmar, gärna någon dag!
TIPS! För mer kladd, minska mängden mandelmjöl till tex 3 dl.
Skriv utBlondie med pecannötter (glutenfri, lågkolhydrat)
- Portioner: 15
Ingredienser
4 dl mandelmjöl
150 g vit choklad (finns sockerfri, även mjölkfri)
150 g rumstempererat smör
1 dl sockerfri sötning som doseras 1:1
3 ägg
1 krm salt
1 tsk ekologisk vaniljextrakt eller vaniljpulver
18 pekannötter
ev. lite hackad mörk choklad.
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 gr r
Vispa ihop ägg, sötning, mandelmjöl, vaniljextrakt och salt.
Smält smöret på medelvärme, låt smöret småputtra tills det mörkat något och doftar kola. Ta åt sidan och rör ner den vita chokladen. Rör tills det smält ihop. Vispa ner i ägg- och mandelsmeten.
Häll upp i en mindre form (min var 28 x 16) klädd i skrynklat bakplåtspapper. Lägg på pekannötter och ev lite mörk hackad choklad. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter. Kakan ska vara lite wobbly i mitten. Ställ svalt i några timmar, gärna över natten. Skär upp i rutor.
Notering
Per bit: (Baserad på Nick’s sugar replacement och Odense vit choklad)
252 kcal, 7.2 g protein, 7.9 g kh (0.8 g socker), 21.2 g fett
8 kommentarer
Provade en gång till men denna gången med Marabous Premium apelsin. Gott 😍
Super god. Jag tog 4dl mandelmjöl. Sen testade jag med hallon på halva. Blev som en mazarin. Tack för tipset.
Tack för feedback! 🙌🏻
Sååå god 😍 Perfekt när vår glutenintoleranta väninna kommer på besök.
Heja! 👏🏻
Mums, det där lät gott!😋 Men vad menar du med sockret där…? 1:1??
Att det doseras som socker: 1:1 =)
Oj oj oj.. Godisråttan i mig vaknade här. Känner snålvattnet rinna. Ska baka dessa till oss så vi har nån liten godbit till kaffestunderna. Och J som tänkt försöka sig på 5:2 vill gärna ha nåt gott till kaffet på sina ätardagar. Och jag, jag äter ändå, allt och lite till.. 😂🙈 ..fast jag tänker mig för numera.