Ingredienser
1 blomkål skurna i små buketter
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk curry
1/2 msk smör
6 dl vatten
2 msk konc. Kycklingfond
salt, peppar
2 dl grädde
1 krm cayennepeppar
3 dl lagrad cheddar, riven
ev. knaperstekt bacon till topping.
Instruktioner
Dela blomkålen i små buketter, skölj.
Lägg buketterna i stor kastrull med vatten och fond. Fräs lök, vitlök och curry i lite smör. Rör ner med blomkålen.
Låt koka tills blomkålen är mjuk, ca 15 minuter.
Rör ner grädde. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med cayennepeppar, salt och peppar och låt sjuda i 3-4 minuter. Rör ner osten. Spara lite till topping.
Servera med lite gräddfil och gärna knaprigt stekt bacon.