15,7K
Goooood morgon söndag!
Vi hade en riktig fixardag här hemma i går – IGEN! Tycker vi alltid har det när vi inte är på vift, pust! Det finns ju ALLTID massor att göra när man har stort hus!?
Förrådet där ute håller på att sorteras och jag grävde ÄNTLIGEN ner mina klängväxter bakom spaljén! Kommer nog bli superfint när de vuxit till sig!
Tiden gick och helt plötsligt var det dags för middag så vi tog det vi hade hemma och grillade – Bästa!
Jag svängde ihop grönsaksbiffar på blomkål – såååååå gott och perfkt till grillat! Prova detta!
Frönsaksbiffar på Blomkål
- Portioner: 4
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud (broccoli går också bra!)
- 2 ägg
- 1 purjolök (vita)
- 150 g smakrik riven ost
- 3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- salt, peppar
Instruktioner
- Riv blomkålen grovt på rivjärn eller i matberedare. Strimla purjolöken.
- Rör ihop med övriga ingredienser. Låt stå ett tag.
- Stek i smör eller kokosolja utan smak tills rakorna fått fin färg!
12 kommentarer
Så himla smarrigt, detta kommer jag göra MÅNGA fler gånger. Tack för supergott recept! 😀
Hej och godmorgon!
Måste bara tacka dig för detta fantastiskt goda recept, 👍❤️
Blandade Grevé och Västerbottenost i det blev så gott! Fick ta ett extra ägg i och lite mer fiberhusk då mitt blomkålshuvud var lite stort i förhållande till receptet, rårakorna höll inte ihop.
Tack igen och det här kommer jag att göra fler ggr. 😄
Härligt att det smakade! =) Bra tips om extra ägg när man inte riktigt får ihop smeten av olika anledningar!
Så gott det ser ut. Det ska jag laga en dag. Gjorde något liknande för en tid sedan fast med squash.
Så goda👍👍
Så goda👍
Hej Åse, du ser inte några spår efter mig, men jag följer dig varje dag och. hade hoppats på en Sitgesresa i höst och att få träffa dig igen, du är en sån fin person och som du vet så följer jag med glädje hur du hela tiden går framåt och utvecklas. Tar mig i kraft av min höga ålder rätten att säga sådant till dig och vet att det är okej.
Blomkålsrårakor har jag gjort länge efter eget huvud, men de är som dina, förutom att jag brukar riva lite lök i. Ha en fin sommar!
Kram
Ewa
Finaste Ewa! Tack för dina rara rader! Hoppas så att våra vägar korsas igen! Många sommarkramar!
Kommer att prova Blomkålsrårakor.
Älskar allt med blomkål och LCHF.
Tack <3