Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blomkålslåda med knaprig bacon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 gul lök
  • 2 pkt bacon
  • 200 gr. färskost (Philadelphiaost
  • 3 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpure
  • 1 msk soja
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt ånga av.
  3. Klipp bacon i mindre bitar, hacka löken och stek tillsammans så allt fått fin färg.
  4. Rör ihop grädde, philadelphiaost, riven vitlök, tomatpuré och ägg. Smaka av med soja, salt och vitpeppar, tänk på att baconet är salt!
  5. Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon/lökröran ovanpå. Häll över oströran. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills allt fått fin färg.
  6. Servera med en stor blandad sallad.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6