Ingredienser
- 1 blomkålshuvud
- 1/2 gul lök
- 2 pkt bacon
- 200 gr. färskost (Philadelphiaost
- 3 dl grädde
- 1 ägg
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk tomatpure
- 1 msk soja
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt ånga av.
- Klipp bacon i mindre bitar, hacka löken och stek tillsammans så allt fått fin färg.
- Rör ihop grädde, philadelphiaost, riven vitlök, tomatpuré och ägg. Smaka av med soja, salt och vitpeppar, tänk på att baconet är salt!
- Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon/lökröran ovanpå. Häll över oströran. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills allt fått fin färg.
- Servera med en stor blandad sallad.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6