14,4K
Foto: MIkael Eriksson
Skriv ut
Hej hej på er!
Jag befinner mig i Stockholm och har möten inbokade både idag och i morgon, men under tiden tänkte jag bjuda på den här gamla godingen från min bok ”Viktminskning med LCHF” Slurp! Så god som tillbehör!
Rackarns massa recept jag har i böcker och här i receptbanken på bloggen som jag ibland glömmer bort.
Foto: MIkael Eriksson
Skriv ut
Blomkålslåda med knaprig bacon
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud
- 1/2 gul lök
- 2 pkt bacon
- 200 gr. färskost (Philadelphiaost
- 3 dl grädde
- 1 ägg
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk tomatpure
- 1 msk soja
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Skär ner blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Låt ånga av.
- Klipp bacon i mindre bitar, hacka löken och stek tillsammans så allt fått fin färg.
- Rör ihop grädde, philadelphiaost, riven vitlök, tomatpuré och ägg. Smaka av med soja, salt och vitpeppar, tänk på att baconet är salt!
- Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon/lökröran ovanpå. Häll över oströran. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills allt fått fin färg.
- Servera med en stor blandad sallad.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
13 kommentarer
Godaste blomkålsgratängen!
Tack för fin feedback!
Åse, du har ofta färskost med i dina recept, men om jag inte har det hemma, vad ska jag då ersätta färskosten med?
För övrigt stort tack för matinspo! 👍🏻😃
Mvh
Jessica
Hej Jessica!
Beror lite på maträtten så svårt att ge ett entydigt svar men ofta kan du ersätta med tex creme fraiche, smetana.
Går det att frysa in resterna? Tack på förhand!
Undrar jag med!
Nästan all mat gå att frysa in.
Lagade till middagen nu – mums! Rekommenderas!
Kul!! =)
Välkommen till storstaden!
Tyvärr inte det bästa vädret men imorgon kanske…
🙂
Den är en av våra vardagsfavoriter. När jag frågar min dotter på 9 vad hon vill ha för middag svarar hon nästan alltid blomkålslåda 🙂
Haha vad kul att höra!!