Ingredienser
- 1 blomkålshuvud
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- ½ dl kokosmjöl
- ½ dl pofiber
- ½ dl bladpersilja
- 1 dl riven parmesan
- 1 tsk bakpulver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk malen koriander
- ½ msk lökpulver
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- rapsolja till fritering
Instruktioner
- Skär bort blast och stam på blomkålen. Riv blomkålen grovt på ett rivjärn eller hellre i matberedare med S-kniv. Pressa ur all vätska med hjälp av en handduk.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt den rivna blomkålen, kryddor, parmesan och ägg. Blanda väl, har du matberedare kör en stund i den.. Forma till bollar.
- Värm olja i kastrull till ca 180°C.
- Fritera i omgångar, 3-5 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.