Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blåbärspannacotta med yoghurt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl grädde
2 msk sötning
2 dl blåbär, frysta går bra
2 dl rysk yoghurt


Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg stång och frön i en kastrull med grädde. Koka upp. Ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången.  Vispa ner sötning och gelatinbladen och blåbären. Om frysta blåbär används, låt dem ligga en stund så de blir upptinade i den varma grädden. Mixa grädden slät med stavmixer. Rör ner yoghurten till en slät gräddblandning.
Häll upp i glas. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
Servera med lättvispad grädde och bär.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 294
  • Fett: 28.7
  • Kolhydrater: 7.8
  • Protein: 2.9