Blåbärspannacotta med yoghurt

av Åse

God morgon!

Hoppas ni har en bra start på dagen!
Jag kör lite latmansmorgon och jobbar från sängen framför Nymo en stund till.
Måste sätta mig och signera böcker och sedan väntar en härlig lunch med Anna (Hallén) – så länge sedan vi sågs! Och vi vill försöka få till en ny resa ihop så det är dagens tema på vårt lunchmöte! Kuuuuuul!

I går var jag och mamma + syrrorna och såg Book Club– sååååå bra! Duktiga skådisar som Don Johnson, Andy Garcia, Richard Dreyfuss, Candice Bergen, Diane Keaton, jane Fonda, Mary Steenburgen.
En kul film att se med väninnorna eller kvinnorna i familjen =)
Efteråt åt vi på Khai Mui – slurp!

Kolla matchy matchy nedan! Inte illa att matcha desserten med naglar och tröja va!? Hehe!

Detta är en så otroligt fräsch och god dessert och i mitt tycke passar det även till lyxig lördagsfrulle!
Grädde, rysk yoghurt, collagen (gelatin) och bär! Ni hör ju, bara hälsosamt! 🍇🍓🍨

jag gillar att ha yoghurt i min pannacotta – det blir lite syrligare och fräschare tycker jag.
Jag sötar med erythritol/stevia som Ica sötströ tex. I just denna använda jag Swerve som jag köpte i LA.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Blåbärspannacotta med yoghurt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl grädde
2 msk sötning
2 dl blåbär, frysta går bra
2 dl rysk yoghurt


Instruktioner

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg stång och frön i en kastrull med grädde. Koka upp. Ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången.  Vispa ner sötning och gelatinbladen och blåbären. Om frysta blåbär används, låt dem ligga en stund så de blir upptinade i den varma grädden. Mixa grädden slät med stavmixer. Rör ner yoghurten till en slät gräddblandning.
Häll upp i glas. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
Servera med lättvispad grädde och bär.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 294
  • Fett: 28.7
  • Kolhydrater: 7.8
  • Protein: 2.9

4 kommentarer

Eva Larsson 30 juli, 2019 - 21:26

Denna blir det till dessert på makens födelsedag på fredag! Till middag gör jag det lätt för mig och beställer fat med lax i olika varianter. 🌻

Svara
Åse 31 juli, 2019 - 10:19

Oh ha det så trevligt! Lax på fat låter ju fantastiskt!

Svara
ÅsaS 11 september, 2018 - 22:25

Ny resa? När? Vart? Vilken typ av resa? Spännande, och frestande. Jag vill, jag vill, jag vill.. 😁

Svara
Åse 12 september, 2018 - 08:43

Haha vet inte – vet inte – Ät & Njutresa med Åse och Anna =)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.