Biff Tagliata på Entrecôte med hasselnötter och Café de Parissås

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år. Innehåller annonslänk

Jag har blivit lite hooked på att servera kött  så här.
Det ser trevligt ut och man kan ta så mycket man vill ha av det som ligger på tallriken. Det är dessutom enkelt att servera olika såser till så kan man välja =)
Jag hade egentligen tänkt servera min goda gorgonzolasås till den här (ÄLSKAR den!) men det blev Café de Parissås istället, också en favorit!

Till detta hade jag ugnsrostade grönsaker: Palsternacka, morot, rotselleri och rödbeta. Älskar!
Man kan självklart ha ugnsrostad potatis eller andra grönsaker!

På den här tallriken hade jag tre rejäla Entrecôte som jag saltade och pepprade ca 15 minuter innan, sedan stektes de i het panna i smör/olja ca 2 minuter på varje sida. Lät sedan vila i bakplåtspapper.

Man kan servera biffsalladen så här med såser bredvid eller drissla såsen över!

Favoritglasen såklart! HÄR hittar nid em

Älskar verkligen Café de Paris!

Till detta drack vi Casalforte Valpolicella Ripasso 2019 och detta vinet är inte obekant hemma hos oss!

Det är en fullblodsripasso för alla som uppskattar viner med kraft och pondus och har en purpurröd färg och en fyllig doft av mogna bär.
Vinet har mjuka tanniner, en viss kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, kryddnejlika, plommon, viol och vanilj.

Casalforte Ripassopassar till alla former av grillat kött, till örtiga lammkotletter, höstgrytor och andra kryddiga rätter.
Passar även till välmogna ostar och till en bra italiensk charkbricka.
Ett mycket trevligt och prisvärt allroundvin!

Druvorna till Casalforte Ripasso kommer från dalgångarna Mezzane, Marcellise och Tregnago/Illasi som ligger öster om Verona. Musten har fått jäsa med sina skal i temperaturkontrollerade ståltankar i 12 dagar. Under vintern hälls sedan vinet över skalresterna från produktionen av Casalforte Amarone. Därefter lagras det på slovenska ekfat under minst ett år.
Druvorna är i huvudsak corvina, corvinone och rondinella
Vinet har gjorts enligt Ganimede-metoden, som drar ut så mycket smak och färg som möjligt ur skalen.

Passade väldigt bra till vår rätt =)

ART NR 5352 | Casalforte Ripasso, 2019 | 750 ml | ALK 14% | 104 KR

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Finns i 384 butiker.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biff Tagliata på Entrecôte med hasselnötter och Café de Parissås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

3 stora skivor Entrecote (eller ryggbiff)
salt, peppar
smör + rapsolja att steka i

Ugnsrostade rotfrukter:
1 skalad rödbeta
1 skalad palsternacka
1 stor morot
1 liten bit skalad rotselleri
salt, peppar, olivolja
200 g småtomater

Till fatet: Ruccola och 2 dl rostade skalade hasselnötter

Bearnaise:
250 g smör
2 äggulor
1 msk dragonvinäger eller sherryvinäger
salt
(2 msk dragon, hackad)
(4 msk persilja, hackad)

Café de Pariskryddning:
1 tsk paprikapulver
3/4 tsk currypulver
1 tsk salvia, torkad
1 tsk körvel, torkad
1 tsk Santa Maria franska örter eller herbes de Provence
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk dijonsenap
1 tsk tomatpuré
1 tsk Worchestershire
2 tsk citron
Salt, peppar
2 msk färsk gräslök, finhackad
2 msk färsk persilja, hackad
2 msk färsk dragon, hackad


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Blanda de skalade och skurna rotfrukterna med lite olivolja och lägg i ugnsform. Salta och peppra. Sätt in i mitten av ugnen och låt gå i ca 40 minuter tills rotfrukterna mjuknat. Efter halva tiden lägg tomaterna i formen. Rör någon gång och blanda.
Gör bearnaisen: Smält smöret på strax under medelvärme, när bottensatsen skiktats men smöret bubblar är det klart, häll över det klarnade smöret (inte den vita bottensatsen) i en behållare som man kan hälla från.
Lägg äggulor och vinäger i mixerkannan.
Sätt stavmixern i mixerkannans botten och sätt på den. Häll långsamt smöret i kannan. Börja långsamt och öka ju tjockare såsen blir. Såsen ska vara tjock och krämig. Salta efter smak och gör den eventuellt lösare med lite hett vatten.
(Hacka örter och blanda ner i såsen – detta kan skippas efetrsom samma kryddor finns mer i cafe de paris men om man vill använda receptet till ett vanlig bearnaiserecept tillsätt)
Smaka av syran med eventuellt mer vinäger.
Rör ner Café de Paris ingredienserna, smaka av med salt och svartpeppar och rör ner de färska kryddorna. Ta eventuellt i lite mer färska kryddor.
Salta och peppra köttet och låt vila i 15 minuter. Hetta upp en panna (gärna stål eller gjutjärn) och stek på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Ta upp och låt vila i bakplåtspapper ca 10 minuter innan köttet skärs upp.
Grovhacka hasselnötterna.
Montera: Ruccola och grönsaker i botten, köttet, hasselnötter och sedan såsen antingen på eller bredvid.

5 kommentarer

Anna 18 november, 2022 - 19:54

Mums! Vart är vinglasen ifrån?☺️

Svara
Åse 18 november, 2022 - 20:20

Mina favoriter! HÄR hittar du dem <3

Svara
Carina Wernersson 3 mars, 2023 - 21:20

Åh… . Såg ju så gott ut så tänkte att detta ska jag göra till mig och maken men lite rädd att klara å steka entrecôte… Men gjorde som du skrev 2min/sida å vila. Blev perfekt 🤗Sen vinet, älskar att få tips…det var ju med en höjdare, inte sista gången det serveras hemma 😊 Blev en mysig fredagskväll med god mat och gott vin. Så stort tack till dig ❤️❤️

Svara
Åse 4 mars, 2023 - 12:02

Åh vad roligt att höra Carina! Tack för din fina feedback! 🙏🏻💕

Svara
Lasse Sandervig 7 april, 2023 - 08:30

Ser gott ut, vill pröva

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.