Ingredienser
Biffar:
900 g nötfärs eller blandfärs eller lammfärs
2 ägg
1 gul lök, riven
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl grädde (vatten eller mjölk går bra)
1 dl hackad persilja
salt, peppar
Pytt:
2 paprikor
1 rödlök, klyftad
1 ask romanticatomater eller liknande
4–6 delikatessrödbetor
4–6 delikatesspotatis (valfritt)
4 msk röd pesto
4 msk olivolja, salt & peppar
olivolja + röd pesto, salt, peppar,
150 g fetaost
2 stora nävar ruccola
Vitlökssås:
2 dl grekisk yoghurt (creme fraiche fungerar också!)
1/2 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
1/2 dl färskost
1/2 vitlöksolo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 tsk honung eller sweet chilisås
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Skala eller skrubba rödbetor och potatis. Halvera.
Förkoka rödbetorna i ca 8 minuter. Låt rinna av.
Lägg på bakpappersklädd plåt. Salta.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Kärna ur och skär paprikorna i större bitar. Skala och klyfta paprikan. Lägg ovanpå rotfrukterna. Rör ihop röd pesto med olivolja och klicka över, blanda. Sätt in i ugnen i 15 minuter. (* Under tiden gör biffarna)
Ta ut efter 15 minuter och lägg på de små tomaterna och fetaosten.
Sätt in igen i ca 10 minuter.
Ta ut och strö lite ruccola över vid servering.
* Blanda ihop ingredienserna till biffarna. Forma biffar med oljade händer och stek i smör/olivolja i 4 minuter på varje sida.
Servera med vitlökssåsen och lite kalamataoliver i skål.