Ingredienser
600 g kalvfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
100 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond
smör att steka i
Medelhavssås:
2 finhackade scharlottenlökar
smör att steka i
2 dl creme fraiche (gärna Creme Fraiche Gourmet Fetaost & Soltorkade Tomater)
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin
salt och peppar
1/2 dl strimlad färsk basilika
4 finhackade soltorkade tomater
1 msk kalvfond
japansk soja
Instruktioner
Bryn lök och vitlök i en klick smör i en stekpanna.
Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke och rör ordentligt.
Forma färsen till biffar och stek i en stekpanna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Gör såsen:
Stek den finhackade schalottenlöken, häll i creme fraiche, grädde, vin och övriga ingredienser till såsen och låt koka upp. Låt puttra ihop i 5 minuter, servera sedan med biffarna.