Biff Teriyaki

av Åse

Hej på er!

Måndag igen!
Jag sitter och sammanställer lite recept, surfar receptinspiration och funderar på mat ikväll.
Vi har lövbiff kvar från lövbiffsknytena i kylskåpet så ikväll får et nog bli den här godingen! Biff Teriyaki! Åh så goooot!!

012A4850

Jag serverar sjögräsnudlar till eller Better Than Noodles men det är valfritt att använda det man tycker bäst om och mår bra av att äta.

DSC00020

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biff Teriyaki


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

400 g lövbiff (gärna eko!)
1 dl tamarisoja
2 rivna vitlöksklyftor
23 tsk vitvinsvinäger
2 msk riven ingefära
2 msk brun fibersirap (går att utesluta!)
1 gul paprika
1 knippe grön sparris
1 liten broccoli
1 liten gul lök
100 g champinjoner
vattenkastanjer, böngroddar
1 handfull sockerärtor
1/2 msk sambal oelek
köttbuljong/fond efter smak
salt
lite kolhydratfri Redning


Instruktioner

Koka upp ingredienserna till teriyakisåsen och låt kallna.
Marinera strimlad lövbiff i såsen i ca 1 timme.
Stek upp köttet hastigt i het panna med kokosolja.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Woka sedan grönsakerna lite i taget och blanda allt i en större stekpanna. Späd med lite vatten. Låt puttra ihop och smaka av och eventuellt red av.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

1 kommentar

ÅsaS 21 oktober, 2019 - 11:46

Många goa grejer och smaker i den rätten ser jag! Det blev lite inspiration och nyheter till min egna variant (bl a smaksättningarna ska jag lägga till).
Önskar dig en fin vecka! Kram 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.