Hej på er!
Måndag igen!
Jag sitter och sammanställer lite recept, surfar receptinspiration och funderar på mat ikväll.
Vi har lövbiff kvar från lövbiffsknytena i kylskåpet så ikväll får et nog bli den här godingen! Biff Teriyaki! Åh så goooot!!
Jag serverar sjögräsnudlar till eller Better Than Noodles men det är valfritt att använda det man tycker bäst om och mår bra av att äta.
Här kommer receptet!
Skriv utBiff Teriyaki
- Portioner: 4
Ingredienser
400 g lövbiff (gärna eko!)
1 dl tamarisoja
2 rivna vitlöksklyftor
2–3 tsk vitvinsvinäger
2 msk riven ingefära
2 msk brun fibersirap (går att utesluta!)
1 gul paprika
1 knippe grön sparris
1 liten broccoli
1 liten gul lök
100 g champinjoner
vattenkastanjer, böngroddar
1 handfull sockerärtor
1/2 msk sambal oelek
köttbuljong/fond efter smak
salt
lite kolhydratfri Redning
Instruktioner
Koka upp ingredienserna till teriyakisåsen och låt kallna.
Marinera strimlad lövbiff i såsen i ca 1 timme.
Stek upp köttet hastigt i het panna med kokosolja.
Skär grönsakerna i mindre bitar.
Woka sedan grönsakerna lite i taget och blanda allt i en större stekpanna. Späd med lite vatten. Låt puttra ihop och smaka av och eventuellt red av.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Många goa grejer och smaker i den rätten ser jag! Det blev lite inspiration och nyheter till min egna variant (bl a smaksättningarna ska jag lägga till).
Önskar dig en fin vecka! Kram 💕