Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biff Stroganoff på högrev


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

8 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1,2-1,3 kilo högrev i bit. Tänk på att en del försvinner vid puts
smör, olja till stekning
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
4 dl vatten
1 ekologisk köttbuljongtärning
2 morötter
1 palsternacka
1 liten bit kålrot (ca 100 gram)
4 msk tomatpuré
3 msk dijonsenap
2 röda paprikor
250 gram champinjoner
3 dl smetana
1 dl hackad saltgurka
saften av 1/2 citron


Instruktioner

Ta fram köttet 30 minuter innan tillagning. Putsa och strimla i 1 cm strimlor.
Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i smör. Salta, peppra och strö paprikapulver ovanpå.
Hetta upp en panna med smör och olja och bryn köttet snabbt. Lägg över i tjockbottnad gryta tillsammans med lökfräset.
Häll på vatten + buljongtärning och låt sjuda i 1 timme och 10 minuter.
Skala rotfrukterna och skär i slantar/bitar. Halvera champinjonerna. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg ner i grytan och späd eventuellt med ytterligare 1 dl vatten om det är lite vätska kvar. Koka allt i 20 minuter.
Rör ner smetana, tomatpuré och dijonsenap och låt allt puttra i ca 5 minuter. Rör till sist ner hackad saltgurka och pressad citron och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Servera med en god sallad eller annat valfritt tillbehör.