Biff stroganoff på lövbiff går så snabbt och blir ju så gott!
Så här gör jag min.
800 g lövbiff (innanlår)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 köttbuljong alt 1,5 msk kalvfond
4 tsk dijonsenap
4 dl creme fraiche eller smetana
salt, peppar, smör till stekning
ev. tamarisoja
Finhacka lök och vitlök och skär biffen i strimlor
Stek lök och vitlök i smör, lägg sedan över i gryta och. Stek köttet i omgångar på hög värme, lägg sedan över i grytan.
Lägg i kryddor och crème fraiche/smetana och låt allt småputtra i 5 minuter.
Till servering: Sallad, stekt blomkål, stekta champinjoner och skivad saltgurka
Trött och nöjd familj efteråt 😉
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Och den här lagade jag på Muurikkan igår kväll och mums som alltid, men jag hade mer dijon o tomatpuré i för vi gillar de smakerna. Gott gott o extra gott när man lagar på stekhällen tycker jag. Tack tack för inspo
Testade detta idag men skippade tomat purén och tillsatte champinjoner i grytan 🙂 Jösses va gott!
Mums!!
Ska prova detta idag. Stroganoff är så gott ju. Och det här sättet blir ju snabbare och smidigare. Toppen!
Hälsningar Elisabeth
Det blev super gott och så enkelt. Tack för receptet!
Kul att höra!
Katastrof!? Allt för mycket Dijonsenap, måste stå fel i receptet??
Ja det måste verkligen stå fel, 4 tsk låter mer rimligt! Ändrat! Sorry!