Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biff Rydberg


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1200 g oxfilé
1416   stora potatisar
6  gula lökar
1 kruka bladpersilja
smör och olja att steka i
salt, peppar
8 äggulor

Senapscreme:
2 dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot (på burk)
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 75 gr.
Tärna potatisen och koka den nästan klar i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och ånga den.
Finhacka löken och stek den glansig i smör, salta något. Varmhåll i ugnen.
Stek potatisen i omgångar i hälften smör, hälften olja. Varmhåll i ugnen.
Skär oxfilén i bitar om 2 cm.
Höj värmen och hetta upp smör i en stekpanna. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek hastigt i omgångar tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg upp på fat bredvid lök och potatis. Toppa med bladpersilja och äggula oh servera med senapscremen.