Ingredienser
1200 g oxfilé
14–16 stora potatisar
6 gula lökar
1 kruka bladpersilja
smör och olja att steka i
salt, peppar
8 äggulor
Senapscreme:
2 dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot (på burk)
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 75 gr.
Tärna potatisen och koka den nästan klar i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och ånga den.
Finhacka löken och stek den glansig i smör, salta något. Varmhåll i ugnen.
Stek potatisen i omgångar i hälften smör, hälften olja. Varmhåll i ugnen.
Skär oxfilén i bitar om 2 cm.
Höj värmen och hetta upp smör i en stekpanna. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek hastigt i omgångar tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg upp på fat bredvid lök och potatis. Toppa med bladpersilja och äggula oh servera med senapscremen.