Hej vänner och trevlig helg!
Äntligen har det slutat regna, det tog verkligen sin tid! Den där Hans har verkligen haft oss i sitt grepp!
I torsdags åkte vi och hämtade den här sköna bönan och hennes sambo, Jenny aka Matbubbel (@matbubbel) och på kvällen ställde vi oss och vid Muurikan och gjorde Biff Rydberg! Amen snälla, hur gott är det inte?
Mycket skratt blev det!
Ni ska självklart få receptet, jag älskar senapscremen!
Till den här klassikern drack vi Casalforte Amarone Della Valpolicella som är ett fylligt, fruktig och mycket smakrikt vin. Purpurröd färg och har en intensiv doft med inslag av körsbär bland annat.
En kraftfull, smakrik och koncentrerad Amarone!
Vinet har en kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, romrussin, mogna jordgubbar, kryddnejlika, nötter och choklad.
Serveras vid cirka 18°C till lagrade hårdostar eller till smakrika rätter av nöt- eller viltkött.
Eller varför inte njuta som den är?
Vinet kan drickas nu men passar även att lagra några år.
Druvorna som används för tillverkning av Casalforte Amarone är Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara.
Casalforte Amarone är en traditionell Amarone med lång historia men tekniken bakom vinet är toppmodern.
fylligt, fruktig och mycket smakrikt.
Casalforte Amarone har fått topprecensioner och guldmedaljer och detta är ett mycket trevligt vin.
Finns i utvalda systembolag, går annars enkelt att beställa HÄR till ert lokala systembolag.
ART NR 12379 | Casalforte Amarone Della Valpolicella 2019 | 750 ML | Pris 199 kr | Alk 15
Biff Rydberg är en klassisk svensk rätt, en lyxigare variant av pyttipanna och består av tärnad biff, potatis, lök och äggula. Rätten har fått sitt namn från den svenske kocken Abraham Rydberg (1861–1931), som var verksam på det berömda restaurangkomplexet Rydbergs i Stockholm under slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.
Biff Rydberg är en rätt som har överlevt genom åren och har fortsatt att vara en del av det svenska kulinariska arvet. Den representerar den tid då kvalitet i råvarorna och enkel tillagning var viktigt, något som fortfarande uppskattas av många matälskare.
Äggula får man så klart inte glömma!
Fantastiskt gott och Casalforte Amarone var pricken över i:et!
Skriv utBiff Rydberg
- Portioner: 8
Ingredienser
1200 g oxfilé
14–16 stora potatisar
6 gula lökar
1 kruka bladpersilja
smör och olja att steka i
salt, peppar
8 äggulor
Senapscreme:
2 dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot (på burk)
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 75 gr.
Tärna potatisen och koka den nästan klar i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag och ånga den.
Finhacka löken och stek den glansig i smör, salta något. Varmhåll i ugnen.
Stek potatisen i omgångar i hälften smör, hälften olja. Varmhåll i ugnen.
Skär oxfilén i bitar om 2 cm.
Höj värmen och hetta upp smör i en stekpanna. Krydda köttbitarna med salt och peppar. Stek hastigt i omgångar tills bitarna är brynta på utsidan och rosa inuti. Lägg upp på fat bredvid lök och potatis. Toppa med bladpersilja och äggula oh servera med senapscremen.
6 kommentarer
Jag skulle vilja mer recept som går att göra matlådor och som funkar att frysa in och värma vid behov. Både jag och sambo jobbar 12 timmars skift och då är det skönt att kunna ta fram från frysen.
Hej!
I princip alla mina recept fungerar att frysa och värma vid behov. Så gör vi själv här hemma.
Tack för all inspo! Provade dina baconinlindade kycklinglårfiléer med senapsdressing igår. Mums! 😋
Vad härligt att det smakade! =)
Nyfiken, skulle du säga att du använder grillen eller muurikan mer än den andra ? Om man nu bara skulle köpa en.
En grill är en grill men en muurikka är ju som en stor stekpanna fast utomhus 🙂