Description
800-1000 g oxfilé
850 g Pyttrotfrukter från Magnihill
3 stora gula lökar
1 knippe bladpersilja
1 dl hackad saltgurka
Smör att steka i
Senapkräm:
2 dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot (på burk)
salt, peppar
Ingredienser
Ta fram köttet ca 30 minuter innan. Skär i skivor och sedan i bitar om ca 3 cm.
Rör ihop senapskrämen och ställ kallt.
Stek löken på låg till medelvärme i smör i ca 20 minuter tills den blir karamelliserad.
Krydda med salt, peppar och lite tamarisoja.
Stek pyttrotfrukter i rikligt med smör tills den fått lite färg och är mjuk. Krydda med salt.
Stek köttet i smör i het panna i någon minut, det ska bara få färg. Salta och peppra.
Lägg upp på köttet i en sträng, löken bredvid och sedan pyttrotfrukterna. Garnera med lite hackad bladpersilja och servera med senapskrämen i en liten skål, en äggula och hackad saltgurka.