Vet ni vad det fantastiska med den kostresan jag gjort (och många med mig!!!) är? Att det är så enkelt, men ändå så gott!! att göra om traditionella maträtter till bättre, nyttigare och godare! Och det bästa av allt, att mina smakpreferenser ändrats så! Förr var potatis det bästa jag visste, i dag tycker jag att rotfrukter som kålrot är så mkt godare!!
Jag äter färgglad mat. Ju färggladare desto bättre! rött, grönt, gult och rött! Det är jättesynd att rotfrukter fått dåligt rykte genom LCHF för det är otroligt nyttigt och antioxidant. Sedan ska man klart vara försiktig som sockerberoende och inte äta varje dag som viktminskande. Men fundera alltid på vad som kommer med de kolhydraterna ni äter.
I kväll gjorde jag en Biff Rydberg via Niclas Tuomelas (Treasury Wine Estates) recept men ersatte potatis med kålrot, morot och rotselleri. Så gott!!! Detta måste ni göra, hörni!!
Såsen/Dressingen var SÅ god!!
4 portioner:
800 gram oxfilé (eller Rostas)
3 morrötter
1 kålrot
1 lök
4 skivor rotselleri
2 dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot (på burk)
salt, peppar
smör
Skala rotfrukterna och löken skär allt i småpytt.
Stek i smör på låg till medelstark värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär oxfilén i ca 2 x 2 cm bitar. Stek i HET panna (gärna gjutjärn) i smör. Rör och vänd regelbundet. Stek bara några minuter tills köttet fått fin yta. Gärna i två omgångar eller två pannor så att pannan hålls het.
Rör ihop creme fraîche, dijonsenap, pepparrot och salt och peppar och fördela i portionsformar.
Lägg upp på tallrik och om du vill lägg upp en äggula.
Min fina förstfödde, Nicholas gav tummen upp ♥
Till det serverade vi ett amerikanskt, (kaliforniskt) vin:
Beringer Founders’ Estate Cabernet Sauvignon och det var ett vi precis i min och makens smak! Rund och mjuk med mycket smak! Omnomnom! Misstänker att det är ett väldigt mångsidigt vin som funkar till mycket! (Är jag utrikisk eller säger man inte versatilt om mångsidigt???)
Sen är det en snygg flaska och sånt går jag igång på! 😉 haha!
Här kan ni beställa vinet! (Vintipset sker tillsammans med Vinguiden.com men omdömena är mina egna personliga)
Nä nu är det Mia på Grötö! Can’t miss!! =)
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
15 kommentarer
Nytt favvisrecept.Tack! Spetsade kålroten med lite citronolivolja .
Det var jätte gott, kommer att lagas fler gånger 🙂 trevlig helg !
Sååå gott det såg ut ”njammi” kanske en bra avslutning på veckan ;)))
Provar nog även vinet, gillar åxå flaskan skarpt. Tack för fina tips!
Ha nu en fin helg 😉
Ja prova! Riktigt bra!!
Ser gott ut!
Jag brukar ofta göra Pytt i panna med vitkål, kålrot, morot, purjo, squash m.m som jag råsteker i rikligt med smör och kokosolja. Har i en god korv i bitar mot slutet och serverar med creme fraiche med senap eller pepparrot i. Inte lika lyxigt men det blir mycket gott och man kan ta i lite av varje av grönsaker man har hemma.:)
MUMS!!! =)
Tack för en underbar blogg!
Undrar om du ännu märkt något resultat av Super Greans från LS nutrtrition?
Är själv sugen på att testa!
Hej! Förkylningen är borta och jag känner mig mkt piggare men det kan säkert bero på massa saker men det är absolut en bra produkt med bra saker i!
Detta ser jättegott ut =) Jag blir alltid så glad och positiv av att läsa här, en bra start på dagen – TACK!
Hi hi det är som att se min egen son hemma hos dig… 😉
Härligt mariann! :)) haha jasså är de lite lika? 🙂
Ja de påminner mycket om varandra, samma leende och färger =))
Ha en bra dag!
Herregud så gott detta låter……& ser ut!!! Blir ju hungriga nu när jag ser detta;-)
Måste provas nån dag.
Kram till dig Åse som inspirerar så mycket/Malin Q
Tycker jag absolut! Kram tillbaka! 🙂
Gottigt! Något jag definitivt kommer att testa framöver!
Och det här med vin, jag går nästan uteslutande på flaskans utseende… Ibland hittar man rätt, men lika ofta blir man ’lurad’, men då kan man ju trösta sig med att ’flaskan var ju fin i alla fall…’ 😉
Kram och ha det gott!
/ÅsaS