Ingredienser
- 1 kilo lövbiff
- 2 gula lökar
- 1 vitlök solo
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mortlade kardemummakärnor
- 1 tsk spiskummin
- 4 tsk gul curry
- 3 cm riven ingefära
- 3 tsk sambal oelek
- 800 ml kokosmjölk
- salt och peppar
- saften av 1 citron
- 1 sötpotatis
- kokosolja och smör att steka i
Instruktioner
- Skär lövbiffen i strimlor och stek i omgångar i het panna med kokosolja utan smak och smör. Salta och peppra och lägg över i Crockpot eller stor gryta.
- Finhacka lök och vitlök och fräs i olja, krydda med kanel, kardemumma, spiskummin, curry, ingefära och sambal oelek. Rör ner kokosmjölk, pressa i citronen och smaka av med salt.
- Skala sötpotatisen och skär i 2 cm skivor och dela sedan en gång på tvären. Lägg i grytan och häll såsen över kött och potatis. Sätt Crockpoten på 4 timmar HIGH eller 8 timmar LOW. Efter 4 timmar high, sätt resterande 1-2 timmar på LOW.
- Vid tillagning i gryta på spis, låt puttra i 2 timmar på låg till medel värme.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8