Ingredienser
- Järpar:
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl finhackad basilika
- 1/2 dl grädde (går att utesluta)
- 2 msk kalvfond
- salt, peppar
- Bolognesesås:
- 4 skivor finhackad bacon eller pancetta
- 2 gula lökar, finhackade
- 2 blekselleristjälkar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 morötter, finhackade
- 1 lagerblad, krossad
- 400 ml passerade tomater (MUTTI)
- 2 msk tomatpuré
- 1 köttbuljong
- 1/2–1 tsk chiliflakes
- 1,5 dl vitt vin
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- salt, peppar
- När såsen är klar, rör ner: 75 g parmesan – smaka av med salt och peppar
Instruktioner
- Blanda smeten till järparna, forma järpar.
- Stek bacon och grönsaker i en stekpanna. Dra något varv med salt- och pepparkvarn. Låt överflödigt fett rinna av.
- Lägg över i gryta eller Crockpot / Slowcooker.
- Rör ner alla andra ingredienser och lägg järparna i tomatsåsen. Sätt på clowcoockern på 6 timmar låg. I gryta kan allt småputtra i en timmes tid.
- Lyft upp järparna när tiden är ute och rör runt i såsen, rör ner riven parmesan.
- Servera!