Ingredienser
600 g kassler
4 kvisttomater
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2,5 dl grädde
1 mask japansk soja (gärna tamari)
1–2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1/2 dl Felix osötad ketchup eller Felix osötade chilisås
1 tsk rökt paprikapulver
salt, svartpeppar
2 msk färsk hackad oregano (eller 1 msk torkad)
2 dl riven lagrad ost
2 tsk smör att steka löken i.
Lite färsk oregano
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa kasslern och skär i knappt 1 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Varva i ugnsform.
Fräs lök och vitlök i smör. Lägg över i kastrull och koka upp med övriga ingredienser. Smaka av. Häll såsen över kassler och tomater, strö över osten och gratinera i ugn i 20 minuter ca.
Servera med tex ris, blomkålsris eller ugnsrostade grönsaker