Ingredienser
- 3 mogna bananer
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk sockerfri sötning, gärna honung.
- 0,5 dl krämig kokosmjölk eller naturell yoghurt
- 5 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemumma
- 1 dl grovhackade pecannötter
- riven muskot
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala och mosa bananerna.
- Vispa ägg och sötning luftigt. Rör ihop de torra ingredienserna och rör ner. Rör sedan ner bananer, kokosmjölk alt. yoghurten.
- Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och häll smeten i.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Notering
- Per skiva
- 143 kcal
- 4 g protein
- 10 g fett
- 7 g kolh
Näringsinnehåll
- Portioner: 16