Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bakad potatis med Skagenröra


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

• 2 bakpotatisar
• 300 g skalade räkor
• 1 dl creme fraiche eller gräddfil
• 1 dl majonäs
• 1 rödlök
• 2 msk hackad dill
• Salt & peppar
• lite cayennepeppar
• 1/2 msk citronsaft
• ca 20 g löjrom eller annan rom


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Baka dem sedan i ugnen mellan 45-60 minuter beroende på storlek.
Finhacka rödlöken.
Blanda ihop creme fraiche, majonär, rödlök och dill. Vänd sedan i räkorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
När potatisarna är färdigbakade och mjuka. Skär ett kryss i dem och tryck upp en öppning i skalet. Fyll med skagenröran. Toppa med färsk dill och lite rom.